Finnország: farmernek állnának a finn futballcsapat játékosai

Vágólapra másolva!
2020.04.02. 15:19
null
Egy darabig nem léphetnek pályára otthonukban, a Raatin Stadionban (Fotó: is.fi)
Finnországban április elején kezdődne a bajnokság, de a koronavírus-járvány miatt nem fog, s a szövetség már korábban közölte: júniusnál előbb semmiképpen nem indul útjára a pontvadászat. Ez persze számos klubot nehéz anyagi helyzetbe hoz, s a másodosztályú AC Oulónál meglehetősen szokatlan megoldást találtak az elmaradó bevételek pótlására.

 

Az AC Oulónál a hazai meccsekből kikalkulált jegybevétel képezi a hiányzó bevételek jelentős részét, s ezt a hiányt a kiadások csökkentésével próbálják ellensúlyozni.

„Ha a játékosokat elviszik más munkahelyekre dolgozni, akkor a klub megspórolja a fizetésüket, a környező farmoknak meg szükségük van idénymunkásokra, szóval mindenki nyer a helyzeten″ – fogalmazott a Juho Meriläinen az AC Oulo vezérigazgatója az Ilta Sanomat című finn lapnak.

A klubnak akad néhány főállású labdarúgója, mellettük többen is egyetemisták, s akadnak, akik munka mellett fociznak, ám a fizikumukkal nem lenne gond az idénymunka során.

„A játékosok fizikai állapotával biztosan nem lenne gond, s készen állunk keményen dolgozni″ – idézi az újság a csapat kapusát, Juhani Pennanent.

Finnországban valamivel több mint 1500 koronavírusos esetet regisztráltak eddig, s a 19 halálos áldozat mellett kereken 300 gyógyult páciensről számoltak be.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik