MTI 2016.03.02 11:18 Frissítve: 2016.03.02 13:13

FIFA: Platini a CAS-hoz fordult az eltiltása miatt

A nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult eltiltása miatt Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke.

 

A CAS szerdán közölte, hogy a francia sportdiplomata benyújtotta fellebbezését.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) fellebbviteli bizottsága a múlt héten nyolcról hat évre csökkentette Platini eltiltását, amelyet még a szervezet független etikai bizottsága szabott ki rá „összeférhetetlenség” és „hűtlen kezelés” miatt. Az UEFA-elnök szégyenletesnek és jogsértőnek nevezte a döntést, s azt mondta: az ellene felhozott vádak alaptalanok.

Az ügy hátterében az áll, hogy Joseph Blatter korábbi FIFA-elnök 2011 februárjában kétmillió svájci frankot adott Platininek. A svájci sportdiplomata utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet – mint mondta – tanácsadóként kapott az UEFA-elnök.

Platini úgy kommentálta a kifizetést, hogy az az 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért járt neki, s késedelmesen kapta meg. Az együttműködésről ugyanakkor nem született írásos szerződés.

Blattert ugyancsak nyolc évre tiltották el, majd a büntetését szintén hat évre csökkentették. Ő is azt tervezi, hogy a CAS-nál keres jogorvoslatot.

 

2019.12.07 14:47:57

Minden más foci CSILLAG PÉTER (POZSONY, összefoglaló), DÖMÖTÖR CSABA (fotó) RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A pozsonyiak nagyszerű formában futballozó magyar középpályása gólpasszt adott, csapata feledtette dunaszerdahelyi kudarcát.

2019.12.05 22:13:36

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sok egyéb hasonló útvesztő teszi a közember számára átláthatatlanná a világ leg­egyszerűbb, ezért legszeretettebb játéka, a labdarúgás világát. Amely éppen ezen jellege révén válik vonzóvá.