FIFA: örökre eltiltják a besúgót, aki megihlette Ben Afflecket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.09. 12:25
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) élete végéig eltiltotta mindennemű labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől Chuck Blazert, a szervezet végrehajtó bizottságának korábbi tagját, aki az elmúlt években az FBI beépített embereként tevékenykedett.

Blazer eltiltását a FIFA etikai bizottsága jelentette be egy közleményben. Az indoklásban többszöri hivatali kötelességmulasztás áll.

A 70 éves amerikai tisztviselőt az Egyesült Államokban korrupció, pénzmosás és adócsalás vádjával ítélték el, vallomásában elismerte, hogy kenőpénzeket fogadtak el a 2010-es dél-afrikai világbajnokság rendezési jogának eldöntésekor.

Blazert 2013-ban tíz vádpontban találták bűnösnek, de már korábban az FBI besúgója lett. Nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint 2011 decemberében teljes titokban megegyezett az ügyészekkel, s „aknamunkája” nyomán 2014 májusában számos FIFA-képviselőt letartóztattak.

Érdekesség, hogy Ben Affleck, hollywoodi filmszínész és rendező készül megfilmesíteni Chuck Blazer történetét, aki akár személyesen is segítséget nyújthat a minél részletgazdagabb forgatókönyv elkészítéséhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik