FIFA: Nyomoznak utánam? Nem baj, maradok! – Blatter

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.28. 17:33
Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke hétfőn vezetői értekezletet tartott, amelyen kijelentette: hiába indult elleni hivatalos vizsgálat Svájcban, ő a posztján marad.

„Sem törvénybe ütköző, sem a szervezetet hátrányosan érintő cselekedetet nem követtem el” – mondta a hétfői FIFA-vezetőségi értekezleten Sepp Blatter, utalva arra a vizsgálatra, amelyet a múlt hét végén indítottak ellene pénzügyi visszaélések gyanúja miatt. arra a vizsgálatra, amelyet a múlt hét végén indítottak ellene pénzügyi visszaélések gyanúja miatt.

Mint ismert, a 79 éves svájci sportdiplomatát – több munkatársa letartóztatása ellenére – néhány hónapja újraválasztották tisztségében, de nemzetközi nyomásra februárra új választást írt ki, amelyen már nem jelölteti magát elnöknek.

Blatter ügyvédei útján hétfőn közleményben nyomatékosította: a mostani vizsgálat egyik kiindulópontjául szolgáló 1.5 millió fontos kifizetés, amelynek Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) jelenlegi elnöke volt a kedvezményezettje, „jogos kompenzációt kapott, nem mást” tanácsadói munkájáért.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik