MTI 2020.02.28 21:32 Frissítve: 2020.02.28 21:43

FIFA: „Nézők nélkül hosszú távon fenntarthatatlan a labdarúgás”

A labdarúgás hosszú távon fenntarthatatlan nézők nélkül – hangsúlyozta a koronavírus terjedése kapcsán a sportág nemzetközi szövetségének (FIFA) elnöke, Gianni Infantino pénteken.

 

„Nem gondolom, hogy hosszú távon fenntartható, hogy zárt kapuk mögött játsszák a futballmérkőzéseket” – fogalmazott Gianni Infantino a labdarúgás szabályalkotóinak tanácskozása előtt Észak-Írországban. A FIFA első embere hozzátette: minden sportesemény szervezőjének el kell döntenie, mi a legjobb számára.

„Nyilvánvaló, hogy rövid távon a továbblépés érdekében megoldás lehet szurkolók nélkül játszani. Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy egy sorozat hónapokig zárt kapuk mögött fusson” – fejtette ki Infantino.

Annak kapcsán, hogy a márciusi nemzetközi mérkőzéseket – köztük az angol–olasz összecsapást – megrendezik-e, annyit mondott: „jelenleg semmit nem tudok kizárni”.

„Remélem, sosem kell ebbe az irányba lépéseket tennünk. Nem szabad alábecsülnünk és semmiségnek neveznünk, de túlreagálnunk és pánikba esnünk sem” – fogalmazott a svájci-olasz sportvezető, aki leszögezte, követniük kell a hatóságok iránymutatását.

A koronavírus decemberben Kínában ütötte fel a fejét, és továbbra is ott regisztrálják a megbetegedések és a halálesetek túlnyomó részét. A fertőzés ugyanakkor már legalább 53 országban megjelent.

A járvány miatt múlt vasárnap az Atalanta–Sassuolo, a Verona–Cagliari, a Torino–Parma és az Internazionale–Sampdoria találkozó elmaradt a Serie A-ban, míg a harmadosztály teljes hétközi fordulóját törölték. Zárt kapuk mögött rendezték csütörtökön az Internazionale–Ludogorec Európa-liga-mérkőzést, és nézők nélkül kerül sor hat bajnokira, köztük a Juventus–Internazionale rangadóra a hétvégén. Elhalasztották a svájci futball-liga (SFL) minden hétvégi meccsét, valamint az Arda Kardzsali–Ludogorec bolgár bajnokit.

2020.03.14 18:24:03

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

MAJDNEM-TRANSZFEREK. A szó szerint nyugdíjas állás és ottalvó edző is aláírást ért. A Barca Haaland helyett Boatenget választotta.

2020.04.04 20:34:35

Minden más foci K. D.

Most Magyarország legtehetségesebb FIFA-játékosai pótolják a rangadókat!

2020.04.03 08:49:35

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Ami a nagy Cruyffnek nem ment játékosként, összejött edzőként: felépítette a Barca-katedrálist.

2020.04.02 16:57:07

Minden más foci P. K.

Emlékezetes szögletek és egy kis „törióra” – tudja, ki rúgta az első gólt a sarokból, és miért „olimpiai” a neve?

2020.04.01 22:06:12

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

LEGENDÁK LIGÁJA. Ferguson legjobb csapata a szerencsével sem állt hadilábon, a fordítások fordítását mutatta be.