FIFA: Neuer, Casillas és még hárman az év kapusa címért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.24. 12:35
null
A jelöltek (balról jobbra): Casillas, Bravo, Buffon, Neuer és Courtois (FIFA-montázs)
A profi labdarúgók nemzetközi szervezete (FIFPro) hétfőn megnevezte azt az öt kapust, akik közül az egyik ott lesz az év csapatában, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) januári Aranylabda-gáláján hirdetnek majd ki.

Az öt jelölt: a tavalyi győztes, az idén világbajnoki címet szerző Manuel Neuer (Németország/Bayern München), a zsinórban ötször (2008–2012) az év csapatába kerülő Iker Casillas (Spanyolország/Real Madrid), a díj 2005-ös alapítása óta a jelöltek között egyedüli kapusként mindig számításba vett, kétszer a legjobbnak választott Gianluigi Buffon (Olaszország/Juventus), valamint a jelöltlistán korábban még sohasem szereplő Claudio Bravo (Chile/Barcelona) és Thibaut Courtois (Belgium/ Chelsea).

A következő napokban egymás után publikálják a kiválasztott védők, középpályások és csatárok listáját – december elsejére az összes (55) jelölt nevét ismerni fogjuk.

Az év csapatát a világ több mint tízezer profi labdarúgójának szavazatai alapján állítják össze, eredményhirdetés január 12-én, a FIFA-Aranylabda-gálán Zürichben.

Míg a többi jelölt pályafutása fontos és sikeres évét futja, a klubjában háttérbe szoruló és a világbajnokságon sem csúcsformában védő Iker Casillas jelölését a nemzetközi sportsajtó meglepetésként tálalja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik