I. M. 2019.12.16 14:52 Frissítve: 2019.12.16 15:11

FIFA: jogi úton szereznék vissza a Blatter által Platininek kifizetett milliókat

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos holnapján közölte, hogy keresetet nyújtott be Sepp Blatter korábbi FIFA-elnök és Michel Platini korábbi FIFA-alelnök ellen. A szervezet azt szeretné jogi úton elérni, hogy a 2011 februárjában „indokolatlanul” kifizetett kétmillió svájci frankot (közel 600 millió forint) visszatérítsék.

Sepp Blatter és Michel Platini ellen keresetet nyújtott be a FIFA (Fotó: AFP, archív)

 

Ahogy arról beszámoltunk, Platini négyéves eltiltása nemrégiben járt le: bűnösnek találták hűtlen kezelés vádjában a Sepp Blatter korábbi FIFA-elnöktől kapott pénzösszegek miatt. Az ügy azonban még nem ért véget: a FIFA-nak azonban eltökélt szándéka, hogy ezeket a pénzösszegeket visszaszerezze.

A nemzetközi szövetség irányítóbizottsága nemrég egyhangúlag elfogadta azt a határozatot, amelynek értelmében a FIFA-nak kötelessége megkísérelni visszaszerezni azokat a pénzösszegeket, amelyeket korábbi vezetők „indokolatlanul” fizettettek ki. Ilyen a Sepp Blatter korábbi elnöktől Michel Platininek 2011 februárjában átutalt kétmillió svájci frank.

Ha sikerül behajtani az összeget (a kamatokkal együtt), azt teljes mértékben a labdarúgás fejlesztésére – amire eredendően is költeni kellett volna – fordítja a FIFA, zárul a szervezet közleménye.

Mint ismert, nyáron a francia nyomozó hatóságok kihallgatták Michel Platinit a 2022-es világbajnokság odaítélése körüli korrupciógyanú miatti vizsgálat keretében. Nem emeltek vádat ellene, de a nyomozás még folyik, és a korábbi FIFA-alelnök a France Info-interjúban szükségesnek érezte újra leszögezni: a saját akaratából, nem pedig – amint azt sokan pedzegetik – az akkori francia elnök, Nicolas Sarkozy és a katari emír nyomására, egy titkos találkozó eredményeképp szavazott a katari rendezésre.

2020.08.12 16:28:23

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A Pohronie nagyon megnehezítette a dunaszerdahelyiek dolgát, de végül nyert a Storck-csapat.

2020.08.09 18:40:05

Minden más foci TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS

Az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a TSC, és innen már nem engedte ki kezéből a győzelmet.