FIFA: Hiba volt Messit a legjobbnak választani - Blatter

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.28. 18:00
Miközben Oroszországban a 2018-as labdarúgó-világbajnokság hivatalos logójának bemutatóját tartották, Sepp Blatter egy interjúban visszakapcsolt a nyáron rendezett brazíliai tornára. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke szerint hibás döntés volt Lionel Messit díjazni a vb legjobbjának járó Aranylabdával.

Németország a finálé hosszabbításában 1–0-ra legyőzte Argentínát, de a legjobb játékos elismerést a Barca ásza söpörte be, bár ez aligha vigasztalta. A közvéleményt megosztotta a döntés, a legtöbben egy győztes németnek adták volna az MVP-címet.

Hónapokkal a finálét követően Sepp Blatter, a FIFA első embere úgy nyilatkozott, nem volt jó döntés Messinek adni a díjat.

„Azt hiszem hibás döntést hozott az eljáró bizottság, magam is meglepődtem. Tíz játékos közül választottak, mindannyian pályára léptek a fináléban.”

Blatter azt is hozzátette, hogy szerinte Manuel Neuer érdemelte volna ki leginkább a díjat, mert folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújtott a vb első mérkőzésétől az utolsóig.

Gérard Houllier, a vb Aranylabdáját odaítélő 13 fős bizottság tagja a finálé után néhány nappal megindokolta a döntést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik