R. B. 2020.05.14 16:24 Frissítve: 2020.05.14 16:38

FIFA: elmarad az idei gála, nem adják át a Puskás-díjat sem – sajtóhír

Spanyol sajtóértesülés szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) úgy döntött, a koronavírus-járvány miatt idén nem díjazza hagyományos gálaest keretein belül az idény legjobbjait, így a Puskás Ferencről elnevezett, legszebb gól szerzőjének járó elismerés során sem hirdet győztest.

Zsóri Dániel lett a Puskás-díj első magyar győztese (Fotó: AFP)

 

Tekintettel a koronavírus-járványra, a FIFA nem tartja meg a szeptemberben tervezett milánói gáláját – tudta meg a Marca. A nemzetközi szövetség úgy döntött, ezzel együtt a különböző kategóriákban nem hirdet győztest. Azaz 2020-ban nem kerül kiosztásra többek között a Puskás-díj sem, amelyet 2019-ben a díj első magyar győzteseként Zsóri Dániel érdemelt ki.

A FIFA nem mellesleg szinte minden idei nagy eseményét elhalasztotta a világjárvány miatt. Az U20-as és az U17-es női világbajnokságot egy évvel később, 2021-ben rendezi meg, s ugyanez a helyzet a férfiak futsal-vb-jével is. Egyedül a decemberi klubvilágbajnokság maradt az eredeti, decemberi időpontban – egyelőre.

Azt nem tudni, hogy az egyéb díjak – mint például az európai Aranycipő vagy az év legjobbjának járó Aranylabda – esetében milyen döntés születik.

Az UEFA augusztusban tartaná meg éves díjkiosztó rendezvényét, amelyen tavaly a liverpooli Virgil van Dijk kapta meg az év legjobb játékosának járó elismerést.

2020.05.27 18:05:02

Minden más foci MAROSI GERGELY

A játékosértékesítés-központú dél-amerikai futball nagyon szűk esztendő(k) elé nézhet a világjárvány következményeként.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.

2020.05.24 20:51:53

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Azt, hogy van remény, eddig is tudtuk, ám ami engem illet, meggyőződésem, hogy most kell igazán észnél lennie mindenkinek. A sportban különösen, a futballban főként.