FIFA: Casillast ismét az év legjobb kapusának jelölték

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.02. 15:04
null
Casillas ismét ott lehet az év csapatában a FIFPrónál (Fotó: Reuters, archív)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos honlapján tette közzé a 2013-as év csapatának jelöltjeit kapusposztra. A jelöltek között van Iker Casillas, a Real Madrid mellőzötté vált kapuvédője, illetve Gianluigi Buffon, Manuel Neuer, Petr Cech és Víctor Valdés.

 

A profi labdarúgókat tömörítő szervezet (FIFPro) és a FIFA bejelentette a jelölteket az év végi álomcsapatának kapusposztjára. A listán ott van a legutóbbi öt idényben diadalmaskodó Iker Casillas, aki a jelenlegi szezonban Diego López mögött második számú kapussá vált – legalábbis a Primera Divisiónban. A 32 éves válogatott kapus a jelenlegi idényben 9 meccsen védett, és 8 gólt kapott.

Ott van a jelöltek között a 2006-os és 2007-es győztes Gianluigi Buffon is, illetve Manuel Neuer, Petr Cech és Víctor Valdés. A mezőnyjátékosokat december 4-én, 6-án és 9-én jelenti be a FIFA, a győzteseket a január 13-án megrendezendő FIFA-gálán (melyen az Aranylabdát is átadják) hirdetik ki.

FIFPRO XI, A KAPUSPOSZT JELÖLTJEI
Iker Casillas (spanyol, Real Madrid), Gianluigi Buffon (olasz, Juventus), Petr Cech (cseh, Chelsea), Manuel Neuer (német, Bayern München), Víctor Valdés (spanyol, Barcelona)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik