nemzetisport.hu 2016.06.14 08:17 Frissítve: 2016.06.14 08:40

FIFA: „Az UEFA-nál hideg-meleg golyókkal csaltak a sorsoláskor”

Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi elnöke egy interjúban elárulta, hogy szemtanúja volt olyan esetnek, amikor egy európai kupasorozat sorsolásakor manipulálták az eredményt, méghozzá úgy, hogy megváltoztatták a sorsoláshoz használt golyók hőmérsékletét.

 

A FIFA éléről korrupciós vádakkal menesztett és hat évre eltiltott Blatter úgy nyilatkozott, hogy a FIFA-nál 18 éves elnöki regnálása során nem volt példa egy torna sorsolásának manipulálására, de ugyanez nem mondható el az európai sorozatokról.

„Európában egyetlen ember volt, aki rendelkezett ilyen hatalommal. Artemio Franchi alkalmazott trükköket az európai klubsorozatok sorsolásakor” – mondta Blatter az argentin La Naciónnak.

„Én nem csaltam az 1978-as világbajnokság sorsolásakor. A varázslatommal bármire képes voltam – persze ez csak vicc. Az a sorsolás az elsőtől az utolsó pillanatig tiszta volt” – emlékezett vissza a svájci.

„Sosem tapogattam a sorsoláshoz használt golyókat, ahogyan mások tették. Természetesen lehet csalni, csupán a golyók hőmérsékletét kell megváltoztatni, hidegre vagy melegre. A sorsolás előtt a fagyasztóba kell tenni, onnantól könnyű megtalálni.”

„Technikailag kivitelezhető, persze erre a FIFA-nál soha nem volt példa, legalábbis az én elnökségem alatt. Az UEFA-nál viszont igen, a saját szememmel láttam” – ismerte el Blatter, aki az interjú későbbi részében tagadta, hogy FIFA-elnöksége alatt bármikor is korrupt lett volna.

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.

2020.02.20 14:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Ha nincsenek épített kabinok a pályán a játékosok számára, állítson fel összecsukható pavilonsátrat! (X)

2020.02.19 21:46:09

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az új tervezet csak hátrébb viszi a problémás területet.

2020.02.09 23:52:13

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Juventus meg sem szerezte Möllert, már eladta, Clough a csizmája miatt nem kért a karmesterből.

2020.02.13 19:41:22

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sokan azzal is riogatnak, hogy rövidesen kipukkan a hagyományos tv-közvetítések lufija, bár a kását azért sem eszik annyira forrón, mert ez nem pusztán elhatározás kérdése. A váltás jelentős infrastrukturális beruházásokat igényelne.