FIFA: az argentin szövetség elnöke keményen beszólt az angoloknak

Vágólapra másolva!
2011.06.01. 13:06
Címkék
Az argentin szövetség elnöke, Julio Grondona igencsak kritikus hangnemben beszélt az angolokról a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) zürichi kongresszusán.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség pénzügyi bizottságának elnökeként is tevékenykedő Grondona szerint az angolok azóta neheztelnek a FIFA-ra, hogy 1974-ben az addig hivatalban lévő Stanley Rous helyett a brazil Joao Havelange-ot választották meg a szervezet elnökének. Szerinte a brit média az igazság közlése helyett inkább hazudik, ami zavarja a FIFA-családot.

Mint korábban megírtuk, az angol szövetség a korrupciógyanús esetekre hivatkozva szerette volna elhalasztani az elnökválasztást, ám a javaslatot csak a tagszövetségek 17 százaléka támogatta, így a mostani kongresszuson valószínűleg újraválasztják Sepp Blattert.

„Az nem lehet, hogy mindig ugyanazok generálják a problémákat – utalt Grondona az angolokra. – A dolgok megváltoztak 1974 óta, a világbajnokság körbejárta a világot, Dél-Amerikától Afrikáig, de úgy tűnik, ez ennek az országnak nem tetszik… Ma 2011-et írunk, és nekik még mindig van valami mondanivalójuk. Ha van bizonyítékuk, álljanak elő vele, máskülönben ne zavarjanak minket! Anglia eddig az összes olyan kongresszuson bajt okozott, amelyen ott voltam.”

Grondona egy keddi interjúban – amelyben az angolokat kalózoknak nevezte – elárulta, hogy a 2022-es vb házigazdájának megválasztásakor Katarra szavazott.

„Ha az Egyesült Államokra szavazok, az olyan lett volna, mintha Angliára szavazok, ez pedig szóba sem jöhet. Az angol pályázattal kapcsolatban pedig csak annyit, hogy ha visszaadják a Falkland-szigeteket, ami hozzánk tartozik, akkor megkapják a voksomat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik