FIFA-Aranylabda: Messi, CR és a többiek - a 23 férfi jelölt!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.28. 07:26
null
Vajon ki nyeri el 2014-ben az Aranylabdát? (Fotó: fifa.com)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) nyilvánosságra hozta annak a 23 játékosnak nevét, akik elnyerhetik az év legjobbjának járó FIFA-Aranylabdát. A listáról természetesen nem hiányozhat a négyszeres győztes Lionel Messi és a címvédő Cristiano Ronaldo, rajtuk kívül a kiváló esztendőt maguk mögött tudó futballisták közül többek között Ángel Di María, James Rodríguez, Gareth Bale és Diego Costa is esélyes a díj elnyerésére.

 

Hat-hat játékossal a Real Madrid és a Bayern München képviselteti magát a legtöbb futballistával a listán, de nem vitás, hogy Di Maríát és Kroost is a legutóbbi szezonban nyújtott teljesítményéért jelölték a díjra, így tulajdonképpen mindkét elitklubból hét-hét labdarúgó került fel a 23-as névsorba.

XAVI HÉT ÉV UTÁN MARADT KI A JELÖLTEK KÖZÜL

Hét év után először nem kapott helyet a legrangosabb egyéni elismerésre jelölt futballisták bő listáján Xavi, a Barcelona világ- és Európa-bajnok középpályása.
A 34 éves irányító – aki 2009-ben, 2010-ben és 2011-ben is a harmadik helyen végzett az Aranylabda-szavazáson – ezt megelőzően 2007-ben nem gyarapította a jelöltek táborát.

A spanyol bajnok és Bajnokok Ligája-döntős Atlético Madridból a nyáron a Chelsea-hez távozó – vagy éppen visszatérő – Diego Costa és Thibaut Courtois esélyes a január 12-én odaítélendő díj elnyerésére. A Barcelona Javier Mascheranóval, Andrés Iniestával, Lionel Messivel és Neymarral képviselteti magát.

A listán első ránézésre vaskos meglepetést nem láthatunk, a 23 „kiválasztott" – akikről a FIFA és a France Football szakértői csoportja döntött – rászolgált, hogy jelöljék a legrangosabb egyéni elismerésre.

A szövetségi kapitányok, a válogatottak csapatkapitányai és a sportújságírók által leadott szavazatok után a névsor december elsején háromfősre szűkül, a győztes kilétére a január 12-én esedékes zürichi gálán derül fény.

FIFA-ARANYLABDA, 2014
A FÉRFI JELÖLTEK
Gareth Bale
(Real Madrid),Karim Benzema(Real Madrid),Diego Costa(Atlético Madrid/Chelsea),Thibaut Courtois(Atlético Madrid/Chelsea),Cristiano Ronaldo(Real Madrid),Ángel Di María(Real Madrid/Manchester United),Mario Götze(Bayern München), Eden Hazard(Chelsea),Zlatan Ibrahimovic(PSG),Andrés Iniesta(Barcelona),Toni Kroos (Bayern München/Real Madrid),Philipp Lahm(Bayern München),Javier Mascherano (Barcelona),Lionel Messi(Barcelona),Thomas Müller(Bayern München),Manuel Neuer (Bayern München),Neymar(Barcelona),Paul Pogba(Juventus),Sergio Ramos(Real Madrid),Arjen Robben(Bayern München),James Rodríguez(Monaco/Real Madrid),Bastian Schweinsteiger(Bayern München),Yaya Touré(Manchester City).

AZ ÉV EDZŐJE DÍJ JELÖLTJEI
Carlo Ancelotti
(Real Madrid),Antonio Conte(Juventus/Olaszország),Pep Guardiola (Bayern München),Jürgen Klinsmann(Egyesült Államok),Joachim Löw(Németország), José Mourinho(Chelsea),Manuel Pellegrini(Manchester City),Alejandro Sabella (Argentína),Diego Simeone(Atlético Madrid),Louis van Gaal(Hollandia/Manchester United)

SZAVAZÁS

Ön kinek adná a 23 jelölt közül a 2014-es FIFA-Aranylabdát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik