FIFA: a lemondó Blatter mégis pályázhat a saját posztjára

Vágólapra másolva!
2015.06.15. 11:06
null
A BBC szerint Sepp Blatter nagy fordulatot tervez (Fotó: Reuters)
Előfordulhat, hogy Sepp Blatter is indul a FIFA rendkívüli elnökválasztásán, amelyre azért kerül sor 2015 decembere és 2016 februárja között, mert a svájci elöljáró lemondott a posztjáról. Ám a legújabb hírek szerint nincs meggyőződve arról, hogy jó kezekbe kerülne az irányítás.

Blattert május végén megválasztották ötödik ciklusára elnökként, de egyre hangosabb ellenzői, illetve az Európai Parlament felszólítása miatt június 2-án bejelentette, hogy távozik, és azt is mondta, hogy „nem lenne illendő, ha a rendkívüli választásokon indulna”.

A BBC szerint Blatter a következő fél évet azzal töltené, hogy megtalálja azt az utódot, akinek nyugodt szívvel át tudná adni a karmesteri pálcát, és aki mellett lobbizna azoknál, akik eddig őt támogatták. S ha nem találna megfelelő embert, akár ő maga is elindulna a választásokon. Az afrikai és ázsiai szervezetek ugyanis egymás után biztosítják hűségükről a svájcit.

A FIFA-n belül a változtatásokért és a tisztújításért felelős Domenico Scala szerint most már elkerülhetetlen a változás, ezért a FIFA érdekében felszólította Blattert, verje ki a fejéből annak gondolatát, hogy mégis pályázik az elnöki posztra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik