FIFA: a balhé ismét éleződik, felmentették a főtitkárt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.17. 22:15
null
Jerome Valcke kínos helyzetbe került (Fotó: Action Images)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) csütörtök este közleményben tudatta, hogy felmentették pozíciójából Jerome Valckét, a szervezet főtitkárát.

 

A FIFA közleményben azzal indokolta a leváltást, hogy a szervezet tudomására jutott: Valckét – Sepp Blatter egyik legközelebbi munkatársát – több gyanúsítás érte. Ezekkel kapcsolatban etikai vizsgálatot kezdeményeztek ellene, annak lezárultáig nem láthatja el a főtitkári feladatokat.

A közlemény nem részletezi a gyanúsítás alapját, de a nemzetközi sajtóban a napokban arról lehetett olvasni, hogy Valcke érintett lehet a labdarúgó-világbajnokság jegyértékesítése körüli szabálytalanságokban.

A vádakat egy a jegyértékesítésben részt vevő vállalkozás vezetője, a korábbi labdarúgó Benny Alon csütörtökön Zürichben megerősítette, kijelentve: a jócskán a valós ár felett értékesített világbajnoki jegyek ellenértékéből Valcke is hasznot húzott.

Az 54 éves francia sportdiplomata korábban kategorikusan tagadta a gyanúsítgatást.

A pozícióját 2007 óta betöltő Valcke neve már a nyár eleji nagy FIFA-botrány idején is előkerült, de hivatalosan nem gyanúsították meg semmivel. A sportdiplomata nemrégiben el is játszott a gondolattal, hogy ő lép majd a lemondásra kényszerülő, hivatalát azonban a februári elnökválasztásig betöltő Blatter helyére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik