FFT 2019.10.08 15:07 Frissítve: 2019.10.08 15:07

FFT: top 10 váratlan hős a futballban

Miután a bolgár miniszterelnök a bajnokság korruptságát emlegette, a FourFourTwo egyéb, váratlanul beavatkozó jellemeket keresett.

 

 

Néhány különös eset az FFT 10-es listájáról:

A díjért megérte
Igazi rémálommá vált a Valenciennes középpályásának, Jacques Glassmann-nak az élete, miután jelentette: a Marseille egyik védője jelentős összeget adott az egyik csapattársának, hogy kicsit könnyedebben vegyék a meccset, miközben az OM közelített a bajnoki cím felé. Halálos fenyegetéseket kapott, árulónak kiáltották ki, nem talált magának új csapatot, végül egy távoli szigeten kötött ki, az Indiai-óceánon. De áldozatait 1995-ben a FIFA Fair Playdíjjal jutalmazta.

A polihisztor
Világcsúcstartó távolugrásban, osztályelső oxfordi diplomával, és az angol krikettválogatott kapitánya. Charles Burgess Fry azt állította, hogy egyszer viszszautasította Albánia trónját, a legnagyobb mutatványa pedig az volt, hogy hátrafelé fel tudott ugrani álló helyzetből egy kandalló tetejére. Fry arra is szorított időt, hogy futballhős legyen: pályára lépett a Southamptonban az 1902-es FA-kupa döntőjében, a Sheffield United elleni vereség alkalmával, a Times szerint remekül helytállt a pályán. Tényleg elképesztő.

Félidei olajozás
Svédország igazi futballhőse egy nő, aki főleg csavarokból áll. Még 2003-ban 224 csapat vett részt a RoboCup küzdelmeiben Olaszországban: a torna legnagyobb robotsztárja Priscilla volt, egy svéd góllövőgépezet, valamint a többi skandináv masina, Elvis és Elvina. Svéd robotőrültek csoportja azóta is azért lobbizik, hogy a stockholmi Tudományos és Technikai Múzeum is „tisztelegjen a svéd nemzeti hősnő előtt”. Miért is ne?

Három oroszlán a vakond ellen
Az angol válogatott 2008-as Eb-selejtezőjét már a negyedik fordulóban meghatározta egy bohózatba illő vereség. Az angolok természetesen egy vakondot hibáztatnak. A szóban forgó földalatti emlős több túrást is hagyott a horvát gyepszőnyegen, az egyiken pedig megpattant Gary Neville hazaadása, így Paul Robinson luftot rúgott – igazán komikus öngól. A horvát sajtó azonnal hőst csinált a „Maksimir vakondjából” – az angolok hatalmas bánatára.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2019.10.11 21:18:06

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Amikor Uruguay húsz év után másodszor is világbajnok lett, teljes gyászba borította Brazíliát.

2019.10.11 09:44:13

Minden más foci THURY GÁBOR

Nemrég töltötte be 75. születésnapját az olimpiai bajnok – a nevezetes dátum alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte.

2019.10.11 00:23:37

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A mondás, miszerint a modern kori edző sohasem csomagol ki teljesen, hiszen bármikor szednie kellHET a sátorfáját, csak nyomokban tekinthető túlzásnak.

2019.10.09 19:56:59

Minden más foci M. G.

Joachim Löw felforgatott csapata az első félidőben sokkal jobban játszott, aztán visszavett, vesztére.

2019.10.08 18:50:57

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A Puskás Arénát az Uruguay elleni mérkőzéssel avatja fel a magyar labdarúgó-válogatott. Mit érdemes tudni Uruguayról?