FFT 2019.10.08 15:07 Frissítve: 2019.10.08 15:07

FFT: top 10 váratlan hős a futballban

Miután a bolgár miniszterelnök a bajnokság korruptságát emlegette, a FourFourTwo egyéb, váratlanul beavatkozó jellemeket keresett.

 

 

Néhány különös eset az FFT 10-es listájáról:

A díjért megérte
Igazi rémálommá vált a Valenciennes középpályásának, Jacques Glassmann-nak az élete, miután jelentette: a Marseille egyik védője jelentős összeget adott az egyik csapattársának, hogy kicsit könnyedebben vegyék a meccset, miközben az OM közelített a bajnoki cím felé. Halálos fenyegetéseket kapott, árulónak kiáltották ki, nem talált magának új csapatot, végül egy távoli szigeten kötött ki, az Indiai-óceánon. De áldozatait 1995-ben a FIFA Fair Playdíjjal jutalmazta.

A polihisztor
Világcsúcstartó távolugrásban, osztályelső oxfordi diplomával, és az angol krikettválogatott kapitánya. Charles Burgess Fry azt állította, hogy egyszer viszszautasította Albánia trónját, a legnagyobb mutatványa pedig az volt, hogy hátrafelé fel tudott ugrani álló helyzetből egy kandalló tetejére. Fry arra is szorított időt, hogy futballhős legyen: pályára lépett a Southamptonban az 1902-es FA-kupa döntőjében, a Sheffield United elleni vereség alkalmával, a Times szerint remekül helytállt a pályán. Tényleg elképesztő.

Félidei olajozás
Svédország igazi futballhőse egy nő, aki főleg csavarokból áll. Még 2003-ban 224 csapat vett részt a RoboCup küzdelmeiben Olaszországban: a torna legnagyobb robotsztárja Priscilla volt, egy svéd góllövőgépezet, valamint a többi skandináv masina, Elvis és Elvina. Svéd robotőrültek csoportja azóta is azért lobbizik, hogy a stockholmi Tudományos és Technikai Múzeum is „tisztelegjen a svéd nemzeti hősnő előtt”. Miért is ne?

Három oroszlán a vakond ellen
Az angol válogatott 2008-as Eb-selejtezőjét már a negyedik fordulóban meghatározta egy bohózatba illő vereség. Az angolok természetesen egy vakondot hibáztatnak. A szóban forgó földalatti emlős több túrást is hagyott a horvát gyepszőnyegen, az egyiken pedig megpattant Gary Neville hazaadása, így Paul Robinson luftot rúgott – igazán komikus öngól. A horvát sajtó azonnal hőst csinált a „Maksimir vakondjából” – az angolok hatalmas bánatára.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2020.05.27 18:05:02

Minden más foci MAROSI GERGELY

A játékosértékesítés-központú dél-amerikai futball nagyon szűk esztendő(k) elé nézhet a világjárvány következményeként.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.