B. Z. 2020.08.02 12:25 Frissítve: 2020.08.02 12:32

FFT: top 10 botrányos arculatváltás a futballban

Nem mindig jól sül el, ha a tulajdonos és a PR-osztály túlfeszíti a húrt...

 

 

Ízelítő a FourFourTwo gyűjteményéből:

Egy rekesz Red Bull

A salzburgi csapat csak egy baráti puszira számított, de hamarosan teljesen meztelenül találta magát. 2005 tavaszán az energiaital-óriás Red Bull megvette az SV Austria Salzburgot, azzal az ígérettel, hogy lendületbe hozza a klubot. Cserébe a márkanév bekerült az egyesület nevébe, a logó a címerbe, és a csapat színeit is megváltoztatta, lilából piros-fehér lett. Már New York-ízben is kapható.

Bírói függőség

Bíró Péter pápai klubtulajdonostól a mai napig kiveri a víz a Haladás-híveket, nem véletlenül. Az Új Lombard Labdarúgó Kft.-t vándorlásai során Tatabányáról Szombathelyen át Pápára költöztető vállalkozó romokat sem hagyott maga után, majdnem sikeresen megszüntette a szombathelyi labdarúgást. A Hali végül az NB II-es Pápai ELC jogán a juniorjaival veselkedett neki 2004-ben a másodosztálynak, ahonnan négy év szívós munkával kapaszkodott vissza az élvonalba. Nem kell csodálkozni: Bíró Péter ma is első számú közellenség a Rohonci úton.

Ajax-címer újratöltve

A holland klubnál marketingcélzattal 1990-ben modernizálták a címert, lecserélték a kicsit komor, de autentikus görög harcos, Ajax körvonalát és egyszerűsített változatú, 11 vonalból álló képet hoztak létre, ami a pálya 11 hősét szimbolizálja. Igen, kicsit béna. És ez az oka, hogy az Ajax szurkolói még mindig küzdenek a régi címerért.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

2020.08.12 16:28:23

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A Pohronie nagyon megnehezítette a dunaszerdahelyiek dolgát, de végül nyert a Storck-csapat.

2020.08.09 18:40:05

Minden más foci TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS

Az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a TSC, és innen már nem engedte ki kezéből a győzelmet.