nemzetisport.hu 2019.10.07 17:32 Frissítve: 2019.10.07 17:32

FFT: rémálomszerű túrák buszon, vonaton és repülőn

A FourFourTwo összeállításában bemutatja futballvilág rémálomszerű utazásait.


Kedvcsinálónak néhány durva eset az FFT 10-es listájáról:

Ideges holland busztúra
Az 1978-as világbajnokság döntője előtt az argentin junta gondoskodott arról, hogy az ellenfél, Hollandia csapatbusza tegyen egy kis rögtönzött kitérőt. A latinamerikai fanatikusok pedig szokásukhoz híven ijesztgették az ellenfelet. A rezsim a kezdőrúgást is eltolta, hogy szinte az őrületbe kergesse a hazai szurkolókat. Argentína nyerte a kupát, de Hollandia a szurkolók szimpátiáját.

Kisiklott a Fjodotovféle Szpartak
Aki már utazott valaha metróval, az tudja, hogy nem ez a leglélekemelőbb dolog. 2006-ban az Internazionale volt a Szpartak Moszkva vendége, de az oroszok busza dugóba került útban a Luzsnyiki Stadion felé, ezért úgy döntöttek, hogy átszállnak a metróra, ami már önmagában garancia a kudarcra. Könnyen lehet, hogy az edző, Vlagyimir Fjodotov az éljenző ingázó tömeg előtt tartott eligazítást, mindenesetre csapata már a második percben gólt kapott, és vereséget szenvedett.

Karácsonyi túra
A Blackpool karácsonyi útja 1954-ben Portsmouth-ba igazi „kéjutazás” volt. „Busszal kellett mennünk Blackpoolból Prestonba, majd vonattal Prestonból Londonba, ahol az éjszakát is töltöttük. Reggel irány az állomás, és vonattal Portsmouth-ba” – morgolódott Jimmy Armfield.

Bermuda-háromszög Trinidad felé
Négyórás várakozás a New York-i Kennedy reptéren, lekésett csatlakozás Miamiban és újabb késés a következő napon, ami miatt a bermudai válogatott egynapos csúszással érkezett a trinidadi Digicel-kupára a Haiti elleni meccsre. Amikor már úgy tűnt, hogy ennél nem lehet rosszabb, a bermudai csapatnak egy használaton kívüli rögbipályán kellett bemelegítenie, ahol „legalább 30 centiméter magas fű volt. Nem éppen ideális” – mondta a megértő Lightbourne.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2020.07.09 21:36:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Red Bull több magyarnak is szárnyakat adott, illetve adhat.

2020.07.09 19:33:13

Minden más foci BOROS MIKLÓS

A sepsiszentgyörgyi csapat 3–0-ra győzött a Poli Iasi ellen, s 8–1-es összesítéssel jutott be a Román Kupa-döntőbe.

2020.07.07 20:43:19

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Mert a szeretet – tudhatjuk Szent Páltól – sosem kérkedik! Hallotta-e a »büszke vagyok arra, amit elértem« fordulatot Papp Lászlótól, Egerszegi Krisztinától vagy Balczó Andrástól valaha valaki?