nemzetisport.hu 2019.05.16 17:41 Frissítve: 2019.05.16 17:53

FFT: pont ezért szeretjük annyira Ronaldinhót!

Állandóan szórakoztatni akart, végül a futball egyik ikonja lett. Most magához invitálta a FourFourTwo munkatársait, és elmondta, miképp van hatással a fiatalabb generációkra, mik a tervei, és miért lenne szívesen Dele Alli.

 

A FourFourTwo munkatársai Rio de Janeiróba látogattak, egy kőhajításnyira vagyunk az Olimpiai Parktól, és épp most érkezett egy visszautasíthatatlan ajánlat. „Kértek a csokitortámból?” – kérdezi Ronaldinho a védjeggyé vált mosolyával sokkal inkább nekünk, mint a fényképezőgépnek címezve, miközben zajlik a fotózása.

A csokitorta elég nyomós indok. Ha pedig a világ egyik legnagyobb játékosa kínálja, valószínűleg elfogadod.

Nem sokkal később már a legenda mellett ülünk, akiről közismert, hogy egy kis tréfáért nem megy a szomszédba. A finomságot a saját sógornője készíti és árulja.

Ekkor már Ronaldinho lakása a helyszín, Rio külvárosában vagyunk, mintegy 30 kilométerre a Copacabanától. Ez önmagában is nagy szám, de amikor megpillantjuk azt a hangszerarzenált, ami a házban található, még inkább a döbbenet lesz rajtunk úrrá: akusztikus gitárok és annyiféle dob, amennyit elképzelni sem könnyű. Ronaldinho már fiatal kezdő kora óta táncol a saját dobritmusaira. Pályafutása legalább annyira szólt az életörömről, mint maga a jogo bonito.

Talán pont ezért szeretik őt annyira az egész világon, nemcsak Barcelonában és Brazíliában. Ezért lehetett hatással a nála fiatalabb generációkra is. Nem egyszerűen csak nagy futballista volt, de élvezte is, hogy nagy futballista. Kevés az olyan játékos, akit jó buli már nézni is, és még kevesebb az olyan, akinek buli, ha nézik...

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.

2020.02.20 14:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Ha nincsenek épített kabinok a pályán a játékosok számára, állítson fel összecsukható pavilonsátrat! (X)

2020.02.19 21:46:09

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az új tervezet csak hátrébb viszi a problémás területet.

2020.02.09 23:52:13

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Juventus meg sem szerezte Möllert, már eladta, Clough a csizmája miatt nem kért a karmesterből.

2020.02.13 19:41:22

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sokan azzal is riogatnak, hogy rövidesen kipukkan a hagyományos tv-közvetítések lufija, bár a kását azért sem eszik annyira forrón, mert ez nem pusztán elhatározás kérdése. A váltás jelentős infrastrukturális beruházásokat igényelne.