HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.06.25 15:59 Frissítve: 2018.06.25 16:02

FFT: Peptől Kloppig – kiből lesz a szuperedző?

Négy népszerű és elismert tréner példáján keresztül, a barcelonai Cruyff-tanítványtól a meggyötört Juve-csillagig, a másodosztályú némettől a La Liga verőlegényéig a FourFourTwo végignézte, milyen játékoskarriert futottak be az edzőfejedelmek. Ma már játékosból lesz a jó tréner?

HIRDETÉS
pep Guardiola játékosként és edzőként is a csúcsra jutott

 

A Barcelona felnőttcsapatának nagy része a Kupagyőztesek Európa-kupájának döntőjére készült a Sampdoria ellen, így másnap az ifjú beugró lehúzhatott egy félidőt a 6–2-re megnyert barátságos meccsen. Az edző, Johan Cruyff azonban nem volt elégedett: „Lassabb vagy, mint a nagyanyám!” – ítélkezett a holland legenda. Pep Guardiola úgy érezte, befellegzett az áhított pályafutásának a Barcelonánál.

Ehhez képest ma Pepet a világ egyik legjobb edzőjeként tartják számon, a FourFourTwo pedig megvizsgálta az ő, Antonio Conte, Jürgen Klopp és Mauricio Pochettino, azaz négy sikeres edző példáját, hogy van-e összefüggés a sikeres játékos és edzői karrier között.

A cikket elolvashatja a FourFourTwo oldalán, ide kattintva!

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.17 23:25:11

Minden más foci CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Az ellenfél tizenegyesénél kapusukat félreállították, hogy a vetélytárs rúgója akadálytalanul vethesse ki rájuk megérdemelt büntetésüket, a kapott gólt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS