FFT: Pep Guardiola mint angol szövetségi kapitány?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.14. 17:29
A La Liga TV szakértője, Guillem Balague szerint miután Pep Guardiola elhagyja a Manchester Cityt, egy nemzeti csapatnál vállalhat munkát.

A neves szakíró – aki egyebek mellett Guardiola 2016-ban megjelent életrajzi könyvét is írta – azon a véleményen van, hogy a Manchester City után a katalán szakember már nem egy klubcsapatnál, hanem inkább egy válogatottnál vállalna munkát.

Mint ismert, a Manchester City jelenlegi menedzsere klubszinten gyakorlatilag mindent megnyert, ami egy edző megnyerhet. A Barcelonával volt bajnok és Bajnokok Ligája-győztes, a Bayern Münchennél ugyancsak bajnoki címeket hódított el, akárcsak jelenlegi állomáshelyén. Balague szerint ezek után Guardiolában is felvetődhet a kérdés, merre tovább, főleg, hogy az elmúlt években már több nemzeti együttes is érdeklődött szolgálatai iránt.

A szakértő Barcelonában nyilatkozott a FourFourTwo-nak: „Az a benyomásom, hogy amikor befejezte a munkát a nagy európai klubcsapatoknál, és megtette mindazt, amit meg lehetett, inkább már egy válogatott irányítása érdekelné. Azt tudom, hogy Argentínában sok olyan ember van, aki szívesen látná őt a nemzeti csapat élén, a szövetségük azonban kész katasztrófa. Továbbá a brazil válogatott is mutatott érdeklődést iránta, de nem vagyok benne biztos, hogy a jövőben is minden követ megmozgatnak majd érte” – mondta.

„Úgy gondolom, hogy miután befejezte a munkát Manchesterben, egy válogatott irányítását kellene átvennie. Mi lenne, ha mondjuk az angol vagy az olasz válogatott szövetségi kapitánya lenne...?” – tette hozzá.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik