FFT: nagyszerű játékosok, akik semmit nem nyertek pályafutásuk során

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.13. 19:37
Tudjuk jól, hogy az élet néha kegyetlen. A FourFourTwo.com összeállításában olyan nagyszerű játékosokat gyűjtött össze, akik bár közel álltak ahhoz, hogy trófeákat nyerjenek, végül sosem tudták átlépni az utolsó akadályt.

Kedvcsinálónak néhány név az FFT 10-es listájáról:

Antonio Di Natale
Di Natale évekig volt az olasz bajnokság egyik legeredményesebb játékosa. Hosszú pályafutása során kétszer volt a Serie A gólkirálya, és 2010-ben az év játékosának is megválasztották hazájában. Azonban mivel fénykorában végig az Udinesében szerepelt, soha nem maradt reális esélye arra, hogy bármilyen sorozatban akárcsak döntőt is játsszon csapatával. A válogatott már más történet, Di Natale is tagja volt ugyanis a 2012-es olasz együttesnek, amely az Európa-bajnokságon egészen a döntőig menetelt, ahol 4–0-s vereséget szenvedett Spanyolországtól.

Yildiray Bastürk
A német születésű török középpályás többször is nagyon közel került ahhoz, hogy trófeákat nyerjen klubcsapatával. Emlékezetes, hogy Bastürk is tagja volt annak a Bayer Leverkusennek, amely a 2001–2002-es idényben csaknem minden sorozatot megnyert, végül azonban a Bajnokok Ligájában, a bajnokságban és a kupában is az utolsó lépésnél botlott meg. Aztán néhány héttel később, a nyáron Törökországgal egészen az elődöntőig menetelt a világbajnokságon, ahol az elődöntő jelentette számukra a végállomást. A bronzmeccset aztán megnyerték a törökök, így Bastürk legalább tudja, milyen érzés éremmel hazatérni nagy tornáról.

Sócrates
A brazil labdarúgás történetének egyik kiemelkedő alakja több regionális és egyéb kisebb bajnoki címet gyűjtött hazájában, nemzetközi színtéren azonban sem a válogatottal, sem a Botafogóval és a Corinthiansszal nem tudott kupákat nyerni. A legendás játékos 1983-ban tagja volt annak a brazil válogatottnak, amely elveszítette a Copa América döntőjét Uruguay-jal szemben.

A teljes listát elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik