FFT 2020.08.14 07:48 Frissítve: 2020.08.14 13:45

FFT: megjelent a FourFourTwo új, digitális lapszáma!

Elkészült a FourFourTwo futballmagazin magyar kiadásának legfrissebb száma, és digitális formátumban már hozzáférhető; az előfizetők megkapták levélben, hogy miként tölthetik le ingyenesen, nem előfizető olvasóink pedig a digitalstand.hu/fourfourtwo címen 750 forintért vásárolhatják meg a több mint százoldalas tartalmat. Köszönet hűséges hirdetőinknek, hogy a digitális kiadásban is partnereink maradtak.

 Ízelítő a 126., avagy 2020. augusztusi lapszámból! 

Az e havi szám fókuszában a klubcsapatukban egy teljes korszakot meghatározó játékosok állnak. Köztük a holland Dennis Bergkamp. akinek az érkezésével új korszak kezdődött az Arsenal életében 1995-ben. Huszonöt évvel a Highburybe kerülése után a FourFourTwo leült vele beszélgetni.

Nemcsak Dennis Bergkamp adott új lökést az Arsenalnak, voltak más példaképek, fáradhatatlan vezérek is, akik meghatározták egy klub adott időszakát. A gyűjteményben a 20 legnagyobb Paolo Maldinitől Albert Flóriánon át Lionel Messiig.

Joshua Kimmich még fiatal, de könnyen korszakos ikonná válhat a Bayern Münchennél, hiszen máris nagyon érett a játéka. Elmondta, hogyan érhet véget hétévnyi szenvedés, mit csinált a bezártság idején, illetve hogyan hasznosította magát a kertben.

„Roy Keane üvöltözött velem az öltözőben. Tizenöt évvel vetett vissza a fejlődésben, de azért szerettem őt” – mondja Djibril Cissé, aki a Kérdezd meg pacekba című rovatban válaszolt az FFT-olvasók kérdéseire. A korábbi francia válogatott csatár körül mindig zajlik az élet.

A 2020–2021-es idény nagy kérdése, hogy a Celtic megszerzi-e sorozatban a tizedik bajnoki címét. Nem unalmas ez? Glasgow zöld-fehér részében cseppet sem unják...

Futball és háború találkozása: az 1981-es FA-kupa-győzelem idején az 1978-tól ott játszó argentin Ricky Villa volt a Tottenham üdvöskéje, 1982-ben viszont a Falkland-szigeteki háború miatt megrekedt két ellenséges nemzet között. Végül mégis ünnepelt hős lett.

Az Atalanta első BL-szereplése során bejutott a negyeddöntőbe (kis híján az elődöntőbe is), de tavasszal a mulatság hangjai egy csapásra elnémultak: Bergamo a koronavírus olaszországi epicentrumává vált. A futballcsapatnak kellett tartania a lelket a viharvert városban.

A Döglött akták című sorozatban hónapról hónapra leporol egyet Veszprémi Linda a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal felidézi, milyen botrányt keltett 1955-ben, hogy a Fradi zöld-fehérben lépett pályára Bécsben a Húsvéti Tornán.

Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír: a szociáldemokraták baloldali szárnyának leszámolási hullámába került bele dr. Ries István, amikor a párt ikonikus alakjaival együtt letartóztatták. Elfogatása idején MLSZ-elnök és igazságügy-miniszter volt, és az addigra fékét vesztett ÁVH börtönében hunyt el. Arra, hogy hogyan és miért ölték meg, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának iratai adnak választ.

Ez csak az ízelítő volt, a világ kedvenc futballmagazinja továbbra is több mint 110 oldalon tálalja a futballvilág legfinomabb fogásait – ezúttal megint DIGITÁLIS verzióban! 

2020.09.24 21:41:33

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az újítások többségének többször is ki kell állnia a puding próbáját, amíg elfogadják. Egyelőre a kísérletezés zajlik, sokszor megfelelő alany hiányában.

2020.09.24 17:37:51

Minden más foci TÓTH ÁDÁM (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A Puskás Arénában emlékezetes mérkőzésen verték meg a müncheniek az 1–0-ra még vezető Sevillát.

2020.09.18 21:48:20

Minden más foci BERTA MIHÁLY, DANCSÁK ANDRÁS, MIKOLA BENCE

Minden, amit a portugál világsztár válogatottbeli góljairól tudni érdemes.

2020.09.21 21:32:54

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Külföldi csapatok leendő, aktív és volt világsztárokat is igazoltak a francia élvonalból.