nemzetisport.hu 2019.10.18 11:28 Frissítve: 2019.10.18 11:45

FFT: megjelent a FourFourTwo magazin novemberi száma

Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 116., avagy 2019 novemberi száma!

 

• A címlapsztárunk a Liverpool FC német menedzsere, Jürgen Klopp. A Liverpool a 10. helyen állt a bajnokságban, amikor Klopp 2015-ben átvette az irányítást, ma a Bajnokok Ligája címvédője. John Bishop humorista beszélgetett a szakemberrel a csapat újjáépítéséről, a normalitásról és a kisgyerekek ijesztgetéséről.

• Természetesen nem feledkeztünk meg a FIFA-gáláról és Zsóri Dániel Puskás-díjáról sem!

• Luxusjátékos vagy zseniális középpályás? Gőgös, népszerűtlen menedzser vagy korát megelőző, úttörő edző? Glenn Hoddle, a kétjobblábas tehetség feltűnése óta megosztó személyiség, pedig azóta átélt már mindent: sikereket, botrányokat, sőt a halál szele is megcsapta. Megkértük Hoddle-t, segítsen fényt deríteni néhány homályos pontra.

• Kilenc hónappal a kaotikus Libertadores-kupa-döntő után az FFT Buenos Airesbe látogatott, hogy a helyszínen nézze meg a Superclásicót. A két nagy rivális találkozóján volt minden, medvejelmez, guminő, sertésfej és koporsó.

• Az egyetlen olyan angol élvonalbeli játékos története, aki gyilkosság áldozata lett: a Tommy Ball-sztori!

• Az amatőr és profi csapatokról is gyakran mondják, hogy illegális úton szerzett pénzzel gazdálkodnak. A FourFourTwo feltárja a szervezett bűnözés homályos világát, és összeszedi azokat a trükköket, amelyekkel a klubok kijátsszák a törvényeket. Vajon az ön kedvenc csapata is így csinálja?

Döglött akták sorozatunkban hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal a frissen lecsukott Bíró Péter futballbéli gazságait elevenítjük fel, mindenekelőtt azt, hogyan költöztette el annak idején a Haladást Szombathelyről Pápára.

• Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír: Ladinszky Attila 1971-ben nem tért haza Belgiumból. A 21 éves tehetséges Vasas-csatár a magyar futball meghatározó szereplője lehetett volna, emiatt a sportelhárítás kiemelten kezelte ügyét, amelynek vizsgálati dossziéja az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában található. Az eset tökéletes bizonyíték arra, hogy anno milyen messze volt Budapest Belgiumtól.

Ez csak az ízelítő volt, a világ kedvenc futballmagazinja továbbra is több mint 100 oldalon tálalja a futballvilág legfinomabb fogásait.