FFT: megjelent a FourFourTwo magazin májusi száma!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.14. 14:27
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 98., avagy 2018-as májusi száma! A tartalomból:

• Címlapunkon a futballvilágbajnokságok történetének legnagyobb hősei. Vezető anyagunkban megelevenednek a klasszisok portréi, a 35 futballcsillag bemutatásában természetesen helyet kapott Pelé, Diego Maradona vagy Roberto Baggio is.

• Külön terjedelmes cikkben foglalkozunk a mai 40 év alatti generáció talán legnagyobb, személyesen is látott vb-hősével, a 2002-es világbajnokkal és gólkirállyal, a brazil Ronaldóval. Pályafutását súlyos sérülések sora szegélyezte, de sosem adta fel a saját testével vívott harcot.

• Népszerű, Kérdezd meg pacekba! című rovatunkban ezúttal a holland Arjen Robben válaszolt az olvasók kérdéseire. Miért nem igazolt a Manchester Unitedba? Mi a különbség Guardiola és Mourinho között? Tényleg csokiból van a jobb lába? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ kapunk az őszinte interjúból.

• Az összeomlás határán a TSV 1860 München tavaly kénytelen volt visszaköltözni régi, leharcolt stadionjába, és elhagyni a puccos Allianz Arénát, amin riválisával, a Bayernnel osztozott. A szurkolók mégsem panaszkodnak, sőt!

• Henrih Mhitarjan nagy tiszteletnek örvendve érkezett Angliába, de José Mourinho két marokkal fogta. Most, hogy sikerült kiszabadulnia, az Arsenal esélyeit fogja jócskán növelni.

• A Levéltári futball című sorozatunk negyedik részében arról értekezik Vörös Csaba, hogy talán még hálásak is lehetünk Rákosiéknak, hogy széles körű besúgóhálózatot működtettek a labdarúgók körében. Hálásak lehetünk nekik azért is, hogy az Államvédelmi Hatóság receptorát olyan érzékenyre állították, hogy bárkit pillanatok alatt internálhattak. Ha ez nem így történik, ma aligha ünnepelnénk a londoni 6:3-at, és nem bosszankodnánk azon, hogy miért veszítettük el az 1954-es berni döntőt. Lehet, hogy ÁVH nélkül nem is lett volna Aranycsapat?

• Döglött akták-sorozatunkban hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata" közül. Ezúttal felidézzük, milyen politikai körítést kapott a Young Boys–Vasas BEK-meccs 1957-ben. Hideglelős hidegháborús állapotok a futballban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik