FFT: megjelent a FourFourTwo magazin júliusi száma

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.14. 09:54
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin júliusi száma. Íme, a tartalom!

• Címlapsztárunk: Diego Maradona, akiért a FourFourTwo sokat utazott, hogy Mexikó drogtermelő vidékén meglátogassa. Az „isteni Diego” mindig tud jókat mondani, most például azt, hogy a Manchester Unitednek rá volna szüksége a kispadján.

• Egy új film is készült Maradonáról. Negyven évet kellett rá várni – de megérte!

• Kérdezd meg pacekba! című rovatunkban ezúttal a korábbi angol válogatott kapus, Paul Robinson válaszolt az FFT-olvasók kérdéseire. „Mourinho könnyen beszél kapu elé állított buszokról: nekünk köszönheti, hogy híressé vált ez a mondata. Hiszen én voltam a sofőr!” – mondta lapunknak.

• Az idén nyáron Brazíliában rendezik a 46. Copa Américát, a legőrültebb tornát a világon. Aki nem hiszi, hogy az, olvassa el cikkünket!

• A Southampton akadémiája híres arról, hogy gentlemaneket képez. James Ward-Prowse azonban igazi zsiványnak bizonyult, és ördögien ért hozzá, hogyan kell a labdát játékba hozni...

• A világ akkoriban leghíresebb futballistáját, Alfredo di Stéfanót kommunista gerillák rabolták el Venezuelában, a Real Madrid ötszörös BEK-győztes csatárának még a pólója is ugrott: Di Stéfano elrablásának nem mindennapi története!

• A Barcelona nagy szupersztárjai, Messi, Xavi és Iniesta azért is tündökölhettek, mert volt, aki elvégezte a piszkos munkát. A klub legtöbb ideig szolgáló (és egyben legsikeresebb) kapitánya, Carles Puyol visszatekint pályafutására, és elmondja, miért tartozik hálával.

• Richarlisonnak a Manchester United ellen lőtt gólja egyértelműen első evertonos idényének csúcspontja volt. A brazil beilleszkedett új csapatánál, már csak a tejkaramellát kell kipróbálnia.

• Döglött akták című sorozatunkban hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal a gazdag Détári-legendáriumban próbáltunk eligazodni, és megidéztük a világválogatott klasszis leghíresebb eltűnését.

• Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír, hogy a Kádár-kor politikai rendőrsége sokkal rafináltabb volt annál, mint amit az utókor feltételezne róla. Mindezt jól példázza a „Derék” fedőnevű ügynök története, aki Bécsbe vágyódott megnézni az osztrák–magyar válogatott mérkőzést. Hogy milyenek voltak annak az 1961-es találkozónak a körülményei, az kiderül az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában őrzött iratokból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik