nemzetisport.hu 2019.06.18 11:39 Frissítve: 2019.06.18 13:05

FFT: klublegendákból pocsék menedzserek

Frank Lampardnak jó lesz vigyáznia, ha leül a Chelsea kispadjára, mert a sikeres játékoskarrier nem jelenti feltétlenül azt, hogy valaki edzőként is képes lesz megállni a helyét a klubnál. A FourFourTwo összegyűjtött hat példát, amelyek ezt tökéletesen mutatják.

 

Pep Guardiola (FC Barcelona) és Zinédine Zidane (Real Madrid) remek példa arra, hogyan lesz valakiből edzőként is legenda, ha már játékosként is az volt. Bár nem kell rögtön a legmagasabb szintre gondolni, Angliában most ott van Neil Harris, a Milwall FC menedzsere.

Az ő történetük viszont csak a mérleg egyik oldalát mutatja, ugyanis a sikeres játékoskarrier egyáltalán nem jelenti azt, hogy valaki edzőként is képes sikereket elérni a klubjával. S hogy ez a kérdés most miért aktuális?

Elsősorban azért, mert Frank Lampard, aki 2001 és 2014 között a Chelsea csapatában futballozott (és lett legenda), a hírek szerint jó eséllyel már a nyáron átveheti a Juventushoz távozó Maurizio Sarri helyét a londoni „kékek” kispadján. A FourFourTwo által összegyűjtött alábbi példák azonban jól mutatják, hogy nem árt óvatosnak lennie.

A teljes cikket elolvashatjátok a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!