FFT: Játékos vs. Szurkoló

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.10.24. 13:59
Néha a futballsztárok és a drukkerek között sem szent a béke... A FourFourTwo összegyűjtött 25 elképesztő esetet a futballvilágból, amikor a szó szoros értelmében összecsaptak játékosok szurkolókkal. Nem meglepő, a legtöbb sztori Dél-Amerikából való...

Ízelítő a gyűjteményből:

6 Mobutu csőcseléke a zairei vb-sztárra támad

Húsz évvel a balvégzetű 1974-es vb-szereplésük után a zairei válogatott csatárát, Ndaye Mulambát kitüntette az Afrikai Labdarúgó-szövetség. A díjat az 1994-es tunéziai Afrikai Nemzetek Kupáján adták át. Hazatérvén körbevette őt egy banda, és azon gúnyolódtak, hogy milyen gyengén teljesített a válogatott Nyugat-Németországban, illetve fejéhez vágták, hogy a csapat ezzel megsértette az ország egészen 1997-ig hivatalban lévő diktátorát, Mobutu elnököt. Mulamba megpróbálta magát átverekedni a csoporton, és ő is viszontsértegette őket, mielőtt még megtámadták volna, mert azt hitték, pénzjutalommal is járt a kitüntetés. Pedig nem, de Mulamba azóta is sántít a brutális támadás következtében.

 

8 Bestie és az országúti plasztika

George Best hozzá volt szokva a vitákhoz azon nők férjeivel és barátaival, akikkel együtt töltött egy vagy több éjszakát. „A munkámmal járó kockázat volt – nyilatkozta –, és azt hiszem, sokat tettem az ilyen helyzetek kialakulásáért.” Amikor pályája a '70-es évek elején már leáldozóban volt a Unitednál, volt egy esete egy szurkolóval. „A pirosnál várakoztam, amikor egy férfi kérte, hogy húzzam le az ablakot. Megtettem, de rögtön ezután káromkodni és kiabálni kezdett velem. United-szurkoló volt. Ott kellett volna hagynom, de inkább átrendeztem az orrát a fején. Aztán odébbálltam.”

 

9 A fülét vesztett csatár

„Néha nem megy a fejembe, milyen sokáig viselik egyesek a sérelmeiket” – mondta George Reilly, a néhai Watford-gólvágó, miután egy kőműves társa „Plymouth” felkiáltással beleharapott a fülébe 2003-ban. Reilly nem volt épp nyápic, és mindent megtett, hogy megküzdjön az agresszorral, de így sem tudta megakadályozni fél füle eltűnését. A bírósági tárgyaláson a támadó beismerte, azért támadta meg Reillyt, mert 19 évvel azelőtt ő rúgta azt a gólt, amelynek következtében a Plymouth Argyle kiesett az FA-kupa elődöntőjében. Szépen vagyunk.

 

24 Az őrült brazil bosszúból golyót ereszt a labdába

Miután a Corinthians csillaga, Roberto Rivellino kiszúrta, hogy a kezdő sípszó után az ellenfél kapusa még mindig imáit mormolja, úgy döntött, a félpályáról rászúrja a labdát. Így született meg az első gól, amikor az eredményjelző még csak a hatodik másodpercet mutatta. Ekkor rontott be a pályára a pórul járt kapus bátyja, aki Rivellino arcába vágta, hogy „sportember így nem viselkedik”. Hogy véleményének nyomatékot is adjon, pisztolyával hatszor belelőtt a labdába. Rivellino és csapattársai bölcsen elszaladtak.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik