FFT: amikor Kiss László azt kamuzta, hogy bajnok lett a Maldív-szigeteken

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.09.27. 13:01
A FourFourTwo magazin Döglött akták című sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal magyar futballháborút talált a messzi Maldív-szigeteken.

A Blikkben 2009. február 4-én megjelent egy cikk „Magyar fociháború a Maldív-szigeteken” címmel jelent meg, amelyben az olvasható, hogy a Maldív-szigetek Szuperkupájáért két magyar edző csapata csapott össze, és a Ferencváros korábbi közönségkedvence, valamint gólkirálya, Dzurják József által irányított Club Valencia 2–1-re legyőzte a Kiss László dirigálta VB Sport Club együttesét, de a két szakember szóba sem áll egymással. Kiss nem is gratulált Dzurjáknak, kezet sem fogott vele.

„Egymás szemébe sem szoktunk nézni – idézi a lap Dzurjákot. – Tizenhárom éve nem beszélünk, azóta, hogy a Valenciában az edzőm volt. A második helyen zártunk, ő pedig idehaza azt nyilatkozta, bajnok lett a gárda. Én elmondtam, hogy csak az ezüstérem lett a miénk, ezért megharagudott. Azóta szóba sem állunk egymással, még a sajtótájékoztatókat is külön tartjuk. Ezért meg sem lepődtem, hogy Kiss László nem gratulált nekem a kupagyőzelem után.”

Így indul a történet, amelyről aztán kiderült, hogy jóval szövevényesebb, mint ahogyan látszik!

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik