FFT: aki főszereplőként lemaradt Zidane csodagóljáról – Roberto Carlos-exkluzív

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.08.04. 14:22
null
A tömör combú szambasztár arról is beszélt, hogyan barátkozott Beckhammel, és miért nem lett a Chelsea játékosa (Fotó: AFP)
Roberto Carlos a világ talán legnagyobbra tartott hátvédje, bár ő nem így látja saját magát. A tömör combú szambasztár arról beszélt, hogyan barátkozott Beckhammel, és miért nem lett a Chelsea játékosa.

Ragyogó pályafutása során Roberto Carlos 115 gólt szerzett, ez nem is olyan rossz egy hátvédtől. Négy alkalommal lett spanyol bajnok, háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, két Copa América-aranyérmet is betehetett a vitrinbe, és persze ne feledkezzünk meg a világbajnoki címről se. Így már nem merészség kijelenteni, hogy ő minden idők egyik legjobb balhátvédje. Még mielőtt a felsoroltakból bármelyik címet megszerezte volna, belőtte a futballtörténelem egyik legikonikusabb gólját.

Az 1997-es Tournoi de France-on elcsavarodó szabadrúgása a mai napig felfoghatatlan, és legalább annyira nincs rá magyarázat, mint Carlos Valderrama hajára. A nekifutás a kezdőkörből indult, és ilyen erősen talán nem is lehet ellőni és elcsavarni a labdát. Egy jó méterrel kerülte el a sorfalat, és a kapufáról pattant be a tehetetlen Fabien Barthez mellett.

„Az volt az elképzelés, hogy a szelep abba az irányba álljon, amerre lövöm a labdát. Ez bármelyik szabadrúgáslövőnek bejöhet, nagyobb lesz a lövésben az erő. Mindenki azt gondolta, hogy onnan nem lehet ilyet rúgni, de a szél is segített, és nagyon jól találtam el. Nehéz megmagyarázni, hogy csináltam, őszintén szólva nincs rá magyarázat” – mondta Robert Carlos a FourFourTwo-nak.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Magazinunkat olvassa digitálisan adigitalstand.hu/fourfourtwooldalon!

A LEGENDÁS SZABADRÚGÁSGÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik