nemzetisport.hu 2020.01.22 15:03 Frissítve: 2020.01.22 15:32

FFT: a pályára bedobott tárgyak tízes toplistája

A FourFourTwo összegyűjtötte a legmeglepőbb, legijesztőbb tárgyakat, amiket meccs közben a szurkolók bedobtak a futballpályára.


Ízelítő a gyűjteményből:

Bombagól (Brentford–Millwall)
1965-ben kézigránátot hajítottak a hazai tizenhatosra, amit a kapus felkapott, megnézte közelebbről is, majd a hálóba dobta. A rendezők „halászták” ki onnan, aztán a gyakorlópályán megvizsgálták a tűzszerészek, ahol kiderült, hogy gyakorlógránát. Másnap az egyik lap „Háború a futballpályán” címmel jelent meg.

Vizeletminta (Libéria–Szenegál)
A Monroviában játszott vb-selejtezőn 2004-ben a hazai szurkolók vizelettel teli üvegekkel dobálták meg a vendégek játékosait és szurkolóit. Erre persze a háború sújtotta ország fővárosában a nézőtéren is kitört a harc, amely több tucat sérült mellett két halálos áldozatot követelt.

Vespa-tűz (Inter–Atalanta)
A milánói szurkolók 2001-ben a lelátón felgyújtottak egy Vespa márkájú robogót, amit megpróbáltak bedobni a pályára, de az egyik üres szektorban elakadt, senkinek nem lett baja. Mármint a meccsen, mert előtte tömegverekedés volt, akkor zsákmányolták a motort az interesek az egyik vendégdrukkertől.

A teljes gyűjtés elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2020.10.20 23:30:51

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Legalább ilyenkor nincs igaza egy fiatal német játékvezetőnek, Simon Henningernek, aki szerint a futball legnagyobb baja, hogy a szekerét a játékosok, az edzők és a bírók nem ugyanabba az irányba tolják.

2020.10.18 22:35:06

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TRANSZFEREK. Utat mutat a Dinamo, a Zenit, a Benfica, az Ajax is ügyesen tett-vett ősszel, eközben Kínában...