nemzetisport.hu 2020.01.22 15:03 Frissítve: 2020.01.22 15:32

FFT: a pályára bedobott tárgyak tízes toplistája

A FourFourTwo összegyűjtötte a legmeglepőbb, legijesztőbb tárgyakat, amiket meccs közben a szurkolók bedobtak a futballpályára.


Ízelítő a gyűjteményből:

Bombagól (Brentford–Millwall)
1965-ben kézigránátot hajítottak a hazai tizenhatosra, amit a kapus felkapott, megnézte közelebbről is, majd a hálóba dobta. A rendezők „halászták” ki onnan, aztán a gyakorlópályán megvizsgálták a tűzszerészek, ahol kiderült, hogy gyakorlógránát. Másnap az egyik lap „Háború a futballpályán” címmel jelent meg.

Vizeletminta (Libéria–Szenegál)
A Monroviában játszott vb-selejtezőn 2004-ben a hazai szurkolók vizelettel teli üvegekkel dobálták meg a vendégek játékosait és szurkolóit. Erre persze a háború sújtotta ország fővárosában a nézőtéren is kitört a harc, amely több tucat sérült mellett két halálos áldozatot követelt.

Vespa-tűz (Inter–Atalanta)
A milánói szurkolók 2001-ben a lelátón felgyújtottak egy Vespa márkájú robogót, amit megpróbáltak bedobni a pályára, de az egyik üres szektorban elakadt, senkinek nem lett baja. Mármint a meccsen, mert előtte tömegverekedés volt, akkor zsákmányolták a motort az interesek az egyik vendégdrukkertől.

A teljes gyűjtés elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2020.02.23 23:32:07

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Ahhoz, hogy valaki jó zsoké legyen, nem kell előtte lónak lennie.” „A fogorvosom a legjobb a szakmában, pedig sosem volt erősebb fogfájása.” „Nincs jó edző meg rossz edző, csak szerencsés meg szerencsétlen.”

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.