FFT: a magazin 25 évének legnagyobb futballistái – 2. rész

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2019.05.22. 17:09
Amióta 1994 nyarán először megjelent az angol FourFourTwo, a legnagyobb szupersztárokat vitte közelebb az olvasókhoz. Nézzük a 101 labdarúgót, akivel a legnagyobb kitüntetés volt találkozni. Íme, a 2. rész.

75. DAVID TREZEGUET, Franciaország
Csupán Alessandro Del Piero, Giampiero Boniperti és Roberto Bettega szerzett több gólt a Juventusban, de az utóbbi kettő hosszabb időt töltött a klubnál. Aranygólja, amellyel a francia válogatott megnyerte a 2000-es Európa-bajnokságot, örökre emlékezetes marad, ahogyan 150 kilométer per órás lövése is az Old Traffordon.75. DAVID TREZEGUET, Franciaország
Csupán Alessandro Del Piero, Giampiero Boniperti és Roberto Bettega szerzett több gólt a Juventusban, de az utóbbi kettő hosszabb időt töltött a klubnál. Aranygólja, amellyel a francia válogatott megnyerte a 2000-es Európa-bajnokságot, örökre emlékezetes marad, ahogyan 150 kilométer per órás lövése is az Old Traffordon.

OLVASSA EL AZ ELSŐ RÉSZT IS!

74. CHRISTIAN VIERI, Olaszország
„Vieri volt Európa egyik legjobb csatára a maga idejében. Mindig keményen megdolgozott a góljaiért. Jó volt fejjel, és nagyon hatékony a labdával a tizenhatoson belül.” Alessandro Nesta, angol FFT, 223. szám

73. JOHN TERRY, Anglia
„Az első alkalommal, amikor megláttam Terryt, az edzőpályán a harmincméteres passzokat gyakorolta. Nagyon szeretett volna jobbá és jobbá válni, nem tudott betelni a játékkal.” Ray Wilkins, angol FFT, 129. szám

72. MICHAEL OWEN, Anglia
Amíg össze nem szedte a térd­szalagsérülését, elképesztő sebesség és határozott befejezés jellemezte, előszeretettel döntött meg rekordokat is. Az 1998-as franciaországi vb-n Argentína biztosan megjegyezte a nevét. Félpályás szóló, majd fel a jobb sarokba.

71. DECO, Portugália
Csendes gyilkos rengeteg szabálytalansággal. Brazil származású, vérében van a selecao minden erénye. Ő volt a Porto hajtóereje, remekül látott a pályán, emiatt is nyerhetett vele BL-t a portugál csapat. Utána Ronaldinho mellett remekelt a Barcelonában, és ismét BL-t nyert. Nem rossz.

70. CLAUDE MAKÉLÉLÉ, Franciaország
Nem semmi, ha egy komplett posztot neveznek el az emberről. A francia futballista újradefiniálta a védekező középpályás fogalmát, mivel élő pajzsként viselkedett a védelem előtt. Aligha csinálta jobban bárki azóta is, hogy Makélélé kiszolgált a Chelsea-nél.

A második rész további helyezettjeit elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek