nemzetisport.hu 2020.06.06 12:34 Frissítve: 2020.06.06 12:53

FFT: A Liverpool hat percet futballozott Isztambulban, ez az igazság – Ancelotti

Tényleg majdnem a Manchester United élére került? Hogyan kezelte Zlatan egóját? Miként lett a Star Trek szereplője? Az olvasók ezen kérdéseire is válaszolt az olasz sztáredző a FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! című rovatában.
Ízelítő a nagyinterjúból:

Melyik volt a Milannal töltött időszakának csúcsa, és milyen érzés volt annyi legendával együtt játszani?
Don Keeper, Facebook
A lehető legjobb időszakban döntöttem a Milan mellett. Vezetőedzőnk hajszálpontosan tudta, mit akar. Azzal, ahogy Arrigo Sacchi azt a csapatot megszervezte, forradalmat hozott a futballba. Megtanított bennünket, hogyan adjunk ki mindent magunkból, ezért maradhattunk a csúcson. Kiváló kapcsolatot ápoltam Paolo Maldinivel és Franco Baresivel, de a kulcsfigura Sacchi volt.


Miért nem kedvelték a Juventus szurkolói? A 2003-as Milan–Juventus BL-döntő megfelelő bosszú volt ezért?
Nick Gove, Battersea
Az volt a bajuk, hogy a Milan és Roma játékosa voltam korábban, és ez nem igazán tetszett nekik. A nyolcvanas években hatalmas rivalizálás volt a Juventus és a Milan között a bajnoki címért. Korábban, 1983-ban Roma-játékos voltam, és akkor legyűrtük őket az aranyéremért folyó küzdelemben, pedig fantasztikus csapatukban Platini, Boniek, Gentile, Scirea és Zoff szerepelt. Nem nevezném bosszúnak, de különös érzés volt egy olyan csapat ellen Bajnokok Ligája-döntőt játszani, ahonnan nem sokkal korábban rúgtak ki. Ekkor nyertem először BL-t, úgyhogy az érzelmeim az örömről szóltak, nem a bosszúról.


Mivel magyarázza, hogy három-nulláról elvesztették a 2005-ös BL-döntőt a Liverpool ellen? Mit lehetett volna másképp tenni, hogy ne így alakuljon az isztambuli finálé?
Lance Baumatan, London
Nagyon sokat gondolok erre, de most sem hiszem, hogy lehetett volna bármit is másképp csinálni. Mi száztizennégy percet játszottunk azon a mérkőzésen, a Liverpool hatot. Ez az igazság. Nagyon furcsa mérkőzés volt, a Milannal háromszor kerültünk BL-döntőbe, és abban az évben voltunk a legjobbak. És csak abban az évben kaptunk ki! (FFT: Ünnepeltek a játékosok a félidőben? Érezhették úgy, hogy már meg is nyerték a meccset?) Nem, nem, ez marhaság! Hatalmas marhaság! Nagyon boldogok voltunk, mert éreztük, hogy remekül sikerült az első félidő, de tudtuk, hogy hátravan még a második. Még három-háromnál is nyernünk kellett volna, mert Sevcsenko hatalmas gólhelyzetbe került, de Dudek hárított.


A Carlo Ancelottival készült nagyinterjú teljes terjedelmében elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

2020.06.30 13:12:44

Minden más foci MAROSI GERGELY

Robben „elődei”: Zsák Károlyt eltiltani sem lehet, Rivaldo fiával rohamoz, Milla telefonja megcsörren, Scholes elugrik új csukáért.

2020.07.01 14:18:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Az eszékiek nagy lépést tettek az európai kupaporondon való szereplés bebiztosítása felé.

2020.07.01 15:37:28

Minden más foci BOROS MIKLÓS

A hazaiak sorozatban a negyedik 1–0-s győzelmüket aratták.

2020.07.01 00:06:50

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A hét szomszédos ország U20-as játékosai között összesen egy olyan futballistára bukkantam, akinek a Salzburg ékkövénél, Szoboszlai Dominiknál magasabb a piaci értéke.