nemzetisport.hu 2020.04.02 15:21 Frissítve: 2020.04.02 15:40

FFT: 18 kilométert gyalogoltam, hogy edzésre mehessek – Rivaldo

A FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! című rovatában a brazil Rivaldo válaszolt az olvasók kérdéseire. Bánja-e, hogy színészkedett a 2002-es vb-n? Toshack volt a legkeményebb vezetőedzője? Ki a jobb: ő vagy Zidane? Mi történt valójában ‘98-ban Párizsban? Ezekre a kérdésekre is választ adott az 1999-es aranylabdás.

Rivaldo (Fotó: AFP)

 

Ízelítő az interjúból:

– Hogy a fenébe gyalogoltál haza tizennyolc kilométert gyerekkorodban az edzések után? Nem volt túl kimerítő ahhoz, hogy egyáltalán még focizni is tudj emellett?
Jake Hall, e-mail
– Ez csak egyszer fordult elő. Úgy tizenöt éves lehettem. Nagyon éhes voltam, és nem tudtam kivárni, hogy hazajussak. Recifében el lehetett cserélni a buszjegyeket ételre. Úgyhogy vettem egy cukorsüveget és egy pohár cukorrépalevet, és hazagyalogoltam. 

– Mi történt az 1996-os olimpián, ahol téged tettek meg bűnbaknak Brazília Nigéria ellen elszenvedett veresége miatt?
Kim Johannesen, Twitter
– Jó érzés volt kijutni Atlantába, de nagyon sok kritikát kaptam amiatt, hogy elvesztettem a labdát, a nigériaiak pedig betaláltak. Keményen büntettek, a selecao hallani sem akart rólam egy évig. Nagyon szerettem volna játszani az 1997-es Copa Américán, ezért nagyon sajnálom. Zagallo volt akkoriban a szövetségi kapitány. Nem mondhatom, hogy igazságtalan volt, de szerintem a csapatjáték arról szól, hogy nyerünk, de néha ki is kapunk. Én lettem a bűnbak, ennyi az egész.

– Egy történet szerint őszinte, de udvarias beszédet intéztél csapattársaidhoz a Barcelonában, miszerint nem vagy hajlandó a bal oldalon játszani Louis van Gaal vezetése alatt. A rákövetkező héten már nem voltál a csapatban. Ez így volt?
Scott Peter Hutchinson, Facebook
– Igen. Egy Atlético Madrid elleni meccs után történt. Van Gaal a hatvanadik percben lecserélt. Később, már otthon érdeklődtem, hogy ha amúgy is van egy embere azon a poszton – Zenden, aki szintén holland –, akkor én mit keresek ott. Jeleztem José Mourinhónak, aki akkor a másodedző és a tolmács szerepét töltötte be, hogy miután Van Gaal elmondta a magáét, én is szeretnék szólni a csapathoz. Így aztán, amikor ő befejezte, elmondtam, hogy középen szeretnék játszani, és ha ez nem lehetséges, akkor inkább a kispadra ülök, vagy távozom a csapattól. Van Gaal végigmért (nevet), és két meccsen is kihagyott a csapatból. Jó edző, de nem fogadja el mások véleményét.

– 1999-ben az Év játékosa és Aranylabda-tulajdonos is lettél. Szerinted ki volt jobb, amikor a csúcson voltatok, te vagy Zidane?
Matt Ling, e-mail
– Kétszer is meggondoltam, mielőtt megpróbáltam tőle labdát szerezni, mert mindig tartogatott valami meglepetést. Ő is ugyanezt állította rólam, és „szörnynek” nevezett. Egyikünk sem szeret túl sokat beszélni magáról. Azt mondanám: döntetlen.

A terjedelmes Rivaldo-interjú elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

2020.06.06 00:05:35

Minden más foci SZ. M.

2020.06.05 20:54:22

Minden más foci THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A szlovák államtól nagyobb szerepvállalást vár el.

2020.06.05 14:48:37

Minden más foci TŐKE JÁNOS (Újvidék)

A TSC szinte biztosan nem zár a negyedik helynél hátrébb, így jó eséllyel indulhat az El-selejtezőben.

2020.05.24 21:02:39

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

MAJDNEM-TRANSZFEREK. Guardiola a tükre miatt mondott nemet a Wigannek és a Man. Citynek. Vincze Ottó pénzfeldobással döntött.