Felkészülés: óriási Juve-hibák, Galaxy-büntetés, Real-siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.04. 07:14
null
Robbie Keane még mindig villámgyors – és ennek Galaxy-győzelem volt a jutalma a Juventus ellen (Fotó: Action Images)
A Los Angeles Galaxy 3–1-re legyőzte az Egyesült Államokban zajló International Champions Cup elnevezésű felkészülési mérkőzéssorozat vasárnapi fellépésén a Juventust. Az MLS bajnoka megbüntette az olasz bajnok játékosainak durva hibáit, így Antonio Conte vezetőedző nem lehetett elégedett a torinóiak teljesítményével. Ugyancsak a Dodger Stadionban a Real Madrid Cristiano Ronaldo és Mesut Özil góljával 2–1-re nyert az Everton ellen.

LOS ANGELES GALAXY–JUVENTUS

A 36. percben Omar Gonzalez remek beindulása után szerzett vezetést a Galaxy, amire három perccel később érkezett a válasz Alessandro Matritól. A csatár Fabio Quagliarella lövése után továbbította közelről a labdát a kapuba.

A második félidőben aztán két hatalmas hibát kihasználva előbb újra előnyt szerzett, majd be is biztosította győzelmét Bruce Arena együttese. A Juve mindkét alkalommal a saját védőharmadában veszített labdát, és mindegyik esetben a 33 évesen is hihetetlen robbanékonysággal bíró Robbie Keane volt az, aki lecsapott. Az ír csatár előbb Arturo Vidal hátra felé tartó passzát fülelte le, és szolgálta ki tökéletesen Landon Donovant, akinek csak a kapuba kellett passzolnia, majd Andrea Pirlo gyenge gurításából kapott „finom gólpasszt”, és helyezett laza bokamozdulattal Marco Storari mellett a hálóba.

REAL MADRID–EVERTON

A legjobbjaival kezdő Real Madrid (Casillas – Arbeloa, Pepe, S. Ramos, Marcelo – Khedira, Modric – Isco, Özil, C. Ronaldo – Benzema volt a kezdőcsapat) uralta az első félidőt az Everton ellen. A blancók Mesut Özil remek indítása után Cristiano Ronaldo villámgyors megindulása és higgadt befejezése révén szereztek vezetést.

Sylvain Distin ugyan egy szöglet után egyenlített, de a játékvezető szabálytalanság miatt érvénytelenítette a gólt. A Real gyorsan hasznot húzott az ítéletből: Luka Modric és Cristiano Ronaldo érdeme volt az előkészítés, Özilé pedig a könnyed befejezés.

Az Everton talán legjobbja Kevin Mirallas volt az összecsapáson, ám a szépítő gólt nem ő szerezte, hanem a szünetben csereként beállt Nikica Jelavic, aki Steven Naismith visszafejelt labdáját küldte fordulásból a hálóba a 61. percben. A liverpooliaknak Phil Jagielka fejese révén az egyenlítésre is nyílt lehetőségük, de a labda végül elkerülte a kaput, a Real Madrid pedig 2–1-re nyert.

A Real Madridban a Ferencváros kiszemelt védője, Mateos ezúttal nem jutott szóhoz.



INTERNATIONAL CHAMPIONS CUP, NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Los Angeley Galaxy–Juventus 3–1
(O. Gonzalez 36., Donovan 61., Rob. Keane 88., ill. Matri 39.)
Real Madrid–Everton 2–1 (C. Ronaldo 17., Özil 31., ill. Jelavic 61.)

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
WAC Casablanca–Málaga 0–1 (Fabrice 9.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik