Felkészülés: Messi-sérülés, Higuaín-csodagól; Cavani-dupla

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.28. 07:03
null
Messi fájdalmas arccal hagyta el a pályát (Fotó: Twitter)
Négy felkészülési találkozót játszottak Közép- és Dél-Amerikában. Argentína Gonzalo Higuaín csodagóljával győzte le Hondurast, Uruguay 3–1-re nyert Trinidad és Tobago ellen, Edinson Cavani duplázott. Chile meglepetésre kikapott Jamaicától.

Gerardo Martino szövetségi kapitány ezúttal is törhette a fejét, de kellemes gondok elé nézett, amikor a támadóit kellett kiválasztania. A szakember a Lionel Messi, Gonzalo Higuaín, Ángel Di María hármasnak szavazott bizalmat, a triót Erik Lamela is segítette a középpályáról. A kispadról ráadásul még bedobhatta Sergio Agüerót, sőt az a luxus is belefért, hogy Ezequiel Lavezzit és Javier Pastorét a padon hagyja.

Még mielőtt beállította volna a csodacseréket, volt még egy csoda a pályán. A 31. percben született a mérkőzés egyetlen találata, de az nem mindennapi volt, Higuaín parádés gólt lőtt Marcos Rojo átadása után. A 64. percben Messi megsérült, le kellett cserélni. A Barcelona támadója hátfájdalmak miatt fejezte be idő előtt a találkozót.

Messi sérülése

Higuaín parádés találata
embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

A Luis Suárez nélkül felálló Uruguay 3–1-re legyőzte Trinidad és Tobagót. Óscar Tabárez válogatottja a duplázó Edinson Cavani vezérletével nyerte meg a találkozót, pedig a 7. percben hátrányba került.

Chile 2–1-es vereséget szenvedett Jamaicától, míg Costa Rica 2–1-re legyőzte Venezuelát.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Argentína–Honduras 1–0 (Higuaín 31.)
Uruguay–Trinidad és Tobago 3–1 (Cavani 26., 39. – az elsőt 11-esből, Vecino 52., ill. J. Williams 7.)
Chile–Jamaica 1–2 (Castillo 82., ill. Donaldson 36., Grant 53.)
Costa Rica–Venezuela 2–1 (Gamboa 41., A. Rodríguez 50., ill. Rondón 30.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik