Felkészülés: a taposó chilei színészkedéssel vádolja Neymart

Vágólapra másolva!
2015.03.30. 11:49
null
Medel nézőpontja szerint ez történt:
Felkészülési mérkőzésen Brazília 1–0-ra legyőzte Chilét, a puszta eredménynél sokkal nagyobb visszhangot kapott azonban Gary Medel tette, aki rátaposott a földre kerülő Neymar térdére. Az Inter chilei labdarúgója ráadásként színészkedést emlegetett egy olyan eset után, amelyet az ő oldaláról aligha lehet magyarázni és védeni.

„A hasonló súrlódás normális a futballban. Néhányan viszont színészkednek, és egyéb játékokat űznek. Kár, hogy ezt nem mindenki látja” – írta ki Medel az Instagramra, majd mellékelt egy olyan képet, amelyen mintha éppen Neymar taposná meg az ő térdét.

Ezzel szemben Medel taposott rá a földre küldött Neymarra, aki alighanem fájdalommal vegyítve próbált meg elégtételt venni az őt ért sérelemért. Csak nem nagyon érte el a chilei lábát, és erőt sem tudott vinni a visszarúgásba. Ellenben Medel, ha nagyon akarta volna, akkor át tudta volna lépni Neymart. Ő viszont nem nagyon akarta, sőt... Mintha még erőt is vitt volna a taposásba.

Természetesen a sértett brazil támadó sem maradt adós a válasszal.

„Ha az normális, hogy egy ilyen hozzátartozik a játékhoz, akkor változtassuk meg a sportág nevét UFC-re” – utalt Neymar a legismertebb amerikai MMA szervezetre. A brazil a játékvezetőkön is számon kérte az esetet, miután nem büntették meg a chileit.

„Négyen vannak ott, erre egyikük sem látott semmit! Most meg el kell viseljem ezt a fájdalmat. A két nemzet és a válogatottak között régóta tart már ez a fajta rivalizálás, amivel együtt kell élnünk, és amit megszenvedünk.”

A vb utáni nyolcadik mérkőzését is megnyerő brazilok győztes gólját Roberto Firmino szerezte. A 45. percben sárga lapot kapó Neymar végig a pályán lehetett. Miként Medel is, csak a chileit nem figyelmeztették a találkozón sárga lappal...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik