nemzetisport.hu 2018.11.18 22:46 Frissítve: 2018.11.19 00:02

Felkészülés: a spanyolok nehezen gyűrték le a bosnyákokat

A Nemzetek Ligája utolsó fordulójában nem érdekelt spanyol válogatott a szintén nem érintett Bosznia-Hercegovinát fogadta felkészülési mérkőzésen Las Palmasban, és a Celta Vigo újonca, Brais Méndez góljával 1–0-ra győzött.

 

Méndez (balra) válogatottbeli első gólját ünnepelte (Fotó: AFP)

A találkozó során a spanyolok jóval többet birtokolták a labdát, mint a Muhamed Besiccsel (korábban FTC) a kezdőben felálló boszniaiak, és Luis Enrique csapata jóval több helyzetet is alakított ki, mint ellenfele, ám sokáig még a legnagyobb lehetőségeket sem sikerült gólra váltani. Álvaro Morata például még az üres kaput sem tudta eltalálni.


A spanyolok közel jártak ahhoz, hogy megismételjék a 2002-es vb egyenes kieséses szakaszában és utána mutatott sorozatukat – legutóbb akkor fordult elő velük, hogy  egymást követően három meccsen nem arattak győzelmet. Az a 16 évvel ezelőtti széria úgy kezdődött Ázsiában, hogy a vb-n előbb döntetlent játszottak az írekkel, akik ellen tizenegyesekkel mentek tovább, majd 120 perces csatában, szintén tizenegyesekkel maradtak alul a házigazda Dél-Koreával szemben, végül Budapesten a Puskás Ferenc stadionban játszottak 1–1-et Magyarország ellen.

Most azonban nem ismételte meg a három nyeretlen meccses sorozatot a spanyol válogatott, mert a csereként beszálló újonc, a Celta Vigo támadója, Brais Méndez a 79. percben nagyjából a meccs 15 kapura tartó spanyol lövése után megszerezte a vezetést, és – mint később kiderült – a győztes gólt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Spanyolország–Bosznia-Hercegovina 1–0
(Brais Méndez 79.)

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.

2020.02.20 14:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Ha nincsenek épített kabinok a pályán a játékosok számára, állítson fel összecsukható pavilonsátrat! (X)

2020.02.19 21:46:09

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az új tervezet csak hátrébb viszi a problémás területet.