HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.11.18 22:46 Frissítve: 2018.11.19 00:02

Felkészülés: a spanyolok nehezen gyűrték le a bosnyákokat

A Nemzetek Ligája utolsó fordulójában nem érdekelt spanyol válogatott a szintén nem érintett Bosznia-Hercegovinát fogadta felkészülési mérkőzésen Las Palmasban, és a Celta Vigo újonca, Brais Méndez góljával 1–0-ra győzött.

 

Méndez (balra) válogatottbeli első gólját ünnepelte (Fotó: AFP)

A találkozó során a spanyolok jóval többet birtokolták a labdát, mint a Muhamed Besiccsel (korábban FTC) a kezdőben felálló boszniaiak, és Luis Enrique csapata jóval több helyzetet is alakított ki, mint ellenfele, ám sokáig még a legnagyobb lehetőségeket sem sikerült gólra váltani. Álvaro Morata például még az üres kaput sem tudta eltalálni.


A spanyolok közel jártak ahhoz, hogy megismételjék a 2002-es vb egyenes kieséses szakaszában és utána mutatott sorozatukat – legutóbb akkor fordult elő velük, hogy  egymást követően három meccsen nem arattak győzelmet. Az a 16 évvel ezelőtti széria úgy kezdődött Ázsiában, hogy a vb-n előbb döntetlent játszottak az írekkel, akik ellen tizenegyesekkel mentek tovább, majd 120 perces csatában, szintén tizenegyesekkel maradtak alul a házigazda Dél-Koreával szemben, végül Budapesten a Puskás Ferenc stadionban játszottak 1–1-et Magyarország ellen.

Most azonban nem ismételte meg a három nyeretlen meccses sorozatot a spanyol válogatott, mert a csereként beszálló újonc, a Celta Vigo támadója, Brais Méndez a 79. percben nagyjából a meccs 15 kapura tartó spanyol lövése után megszerezte a vezetést, és – mint később kiderült – a győztes gólt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Spanyolország–Bosznia-Hercegovina 1–0
(Brais Méndez 79.)

2019.03.18 18:36:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Hetedik állomásához érkezik a darts Premier League. Folytatódik a tenisz Miami Open.

2019.03.19 19:40:15

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Nem először vetődött fel a téma, olykor a sportág prominens személyiségei is hangoztatják: el kellene törölni a futball egyik legkülönösebb, legvitatottabb, az idők során a legtöbbet változó, ugyanakkor egyik legősibb szabályát.

2019.03.13 23:40:55

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A sport hőskorszakának makulátlanságáért sem tennénk feltétlenül tűzbe a kezünket, már csak azért sem, mert akkoriban is gyarló emberek feszültek egymásnak a vicces mezek ellenére nemesnek hirdetett küzdelemben.