Felkészülés: a Realnak nem sikerült, ami a Gyirmótnak igen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.18. 13:13
null
Cristiano Ronaldo középcsatárként kapott lehetőséget Beníteztől (Fotó: Reuters)
Az Ausztráliában is zajló International Champions Cup felkészülési tornán az AS Roma gól nélküli döntetlennel végződő rendes játékidő után tizenegyesekkel legyőzte a Real Madridot. 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Real Madrid–AS Roma 0–0
– tizenegyesekkel 6–7
Melbourne
REAL MADRID: Keylor NavasCarvajal (Danilo 70.), Sergio Ramos (Pepe 46.), Varane (Nacho 46.), Marcelo (Arbeola 46.) – Modric (Isco 46.), Illarramendi (Lucas Silva 46.) – Ödegaard (Cserisev 46.), Bale (Vázquez 56.), Jesé (Toni Kroos 46.) – C. Ronaldo (Benzema 46.). Vezetőedző: Rafa Benítez.
AS ROMA: De SanctisMaicon ( Florenzi 46.), Castán (Manolasz 46.), Yanga-Mbiwa (Capradossi 62.), Ashley Cole (Toroszidisz 46.) – Ucan (Pjanic 46.), De Rossi (Keita 51.), Nainggolan (Paredes 52.) – Falqué (Iturbe 46.), Totti (Doumbia 35., Destro 63.), Gervinho (Ljajics 46.). Vezetőedző: Rudi Garcia.

Ez volt a Real Madrid első felkészülési mérkőzése a nyáron a csapat élére kinevezett vezetőedző, Rafa Benítez irányításával. Az AS Romának ez volt a második nyári mérkőzése, egy héttel ezelőtt az NB II-ben szereplő Gyirmóttól szenvedtek vereséget Tottiék.

A Melbourne Cricket Groundon, nyolcvanezer néző előtt rendezett találkozón mindkét vezetőedző kedvenc felállásával küldte pályára csapatát.

Rafa Benítez 4–2–3–1-es hadrendben kezdette tanítványait. Ott volt a kezdőben a 16 esztendős Martin Ödegaard, Cristiano Ronaldo pedig középcsatárként kapott szerepet. A kapuban Keylor Navas állt.

A Roma 4–3–3-as hadrendben kezdett. A legnagyobb sztárok, Totti, Gervinho, De Rossi és Nainggolan a pályán voltak. Az új arcok közül Falqué a kezdőben kapott helyet Rudi Garciától.

A gyors római kapufával kezdődő mérkőzés nemcsak gólokban, izgalmakban is szűkölködött. Az első félidőben még értékelhető iramban folyt a találkozó, a Real Madrid főként Jesé és Bale révén alakított ki helyzeteket, a Románál Gervinho jelentett főként veszélyt a bal oldalon.

Benítez első alkalommal tesztelte játékosait mérkőzésen  (Fotó: Reuters
Benítez első alkalommal tesztelte játékosait mérkőzésen  (Fotó: Reuters

A szünetben rengeteget cseréltek a vezetőedzők, a második félidőben – vélhetően ezért – az első félidőben látottnál is alacsonyabb lett a színvonal. A győzelemért inkább a Real Madrid küzdött a hajrában, de gól nem született a mérkőzésen, így a győztes kilétéről tizenegyespárbaj döntött.

Idegőrlő nyomás híján magabiztosan álltak a feladat elé a játékosok, az első hat-hat rúgó nem hibázott (Real Madrid: Danilo, Kroos, Lucas Silva, Isco, Benzema, Nacho; AS Roma: Pjanic, Ljajics, Destro, Florenzi, Iturbe, Paredes). Az első hárítás De Sanctis nevéhez fűződött, Lucas Vázquez rontott a büntetőpontról. Ezt követően Keita lába nem remegett meg, így tizenegyesekkel 7–6-ra az AS Roma nyerte a találkozót.

Ezt követően az AS Roma és a Real Madrid is megmérkőzik a Manchester Cityvel, az olaszok kedden, a spanyolok pedig pénteken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik