Felkészülés: a Man. City is megszórta a Milant

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.28. 00:21
null
Nem volt egy súlycsoportban a két együttes (Fotó: Reuters)
A tengerentúlon zajló, európai nagy csapatokat felvonultató Guinness Nemzetközi Bajnokok Kupáján a Milan újabb kiadós vereségbe szaladt bele, ezúttal az angol bajnok Manchester City döngölte földbe, döntően egy első félidőbeli, gólerős fertályórának köszönhetően.



Az olaszoknál Agazzi – De Sciglio, Alex, Rami, Constant – Poli, Cristante, Muntari – Honda, Niang és El Shaarawy kapott helyett a kezdőben, míg Filippo Inzaghi vezetőedző mellett Abbiati, Gabriel, Mexes, Albertazzi, Abate, Bonera, Zaccardo, Saponara, Essien, Mastalli, Pinato, Pazzini, Balotelli, Mastour várt bevetésre készen.

Az angol bajnok a Caballero – Clichy, Nastasic, Boyata, Kolarov – Sinclair, Fernando, Zuculini, Navas – Jovetics, Iheanacho összeállításban kezdte el a találkozót, a kispadon (Hart, Wright, Lawlor, Richards, Bossaerts, Denayer, Rekik, Yaya Touré, Nasri, Garcia, Huws, Rodwell, Milner, David Silva, Guidetti, Dzeko) viszont ott várt bevetésre készen több kulcsember.

Jovetics kezdte meg a gólgyártást a 12. percben, majd sorban érkeztek az újabb angol találatok – Scott Sinclair, a tarthatatlan Jesús Navas, valamint Iheanacho iratkozott fel a gólszerzők közé –, így már a szünetre eldőlt, hogy a Milant az Olympiakosztól elszenvedett vereség (3–0) után bizony ezúttal is kitömik. Ezen nem sokat változtatott az sem, hogy Muntari a 42. percben szépített.

A mérkőzést egy kiadós felhőszakadás szakította félbe bő húsz percre, a kényszerszünetet követően érkeztek ugyan a cserék, de döntően továbbra is a Man. City irányította a játékot, bár a gyilkos befejezés addigra már hiányzott az angolokból.

Megelégedtek a mezőnyfölénnyel és a helyzetek kialakításával. Ezt érezve a Milan feljebb tolta állásait, hovatovább legalább mezőnyben egyenrangú partnerként játszhatott, de Filippo Inzaghinak nagyon sok dolga lesz, ha ütőképes Milant akar összehozni. A csapat játéka lassú és körülményes volt, így hiába kerültek volna többször gólveszélyes területre, amikor kellett, akkor a manchesteri védelem azonnal komolyan vette az ellenfél támadásait, és azokat rögvest hatástalanította is.

A végeredményt Jovetics állította be az 53. percben, a lefújás előtti pillanatokban a nézőtérre berohanó páros Balotellivel készített szelfije jelentett eseményt.

Az olaszok legközelebb a Liverpoollal játszanak majd augusztus másodikán Charlotte-ban, előtte július 30-án a Chelsea meccsel az angol riválissal.

GUINNESS NEMZETKÖZI BAJNOKOK KUPÁJA
MILAN–MANCHESTER CITY 1–5 (1–4)
Gólszerző:
Muntari (42.), ill. Jovetics (12., 53.), Sinclair (14.), Jesús Navas (23.), Iheanacho (26.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik