Felkészülés: a Barca és a Man City is győzött Japánban

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2019.07.27. 13:28
Az FC Barcelona és a Manchester City labdarúgócsapata is győzni tudott Japánban: a katalánok 2–0-ra megverték a japán élvonalbeli Vissel Kobét, míg az angolok a szintén elsőosztályú Jokohama F. Marinost győzték le 3–1-re. Az Inter egy utolsó perces góllal egyenlített a PSG ellen, majd tizenegyespárbajban nyerni is tudott. 

A fiatal Carles Pérez duplájával győzött a Barca a Vissel Kobe ellen (Fotó: Twitter/Goal)
A fiatal Carles Pérez duplájával győzött a Barca a Vissel Kobe ellen (Fotó: Twitter/Goal)
A fiatal Carles Pérez duplájával győzött a Barca a Vissel Kobe ellen (Fotó: Twitter/Goal)
A fiatal Carles Pérez duplájával győzött a Barca a Vissel Kobe ellen (Fotó: Twitter/Goal)
A fiatal Carles Pérez duplájával győzött a Barca a Vissel Kobe ellen (Fotó: Twitter/Goal)

 

Vissel Kobe–FC Barcelona 0–2

Az FC Barcelona második, egyben utolsó felkészülési meccsét játszotta Japánban, ahol a Vissel Kobe vendégeként szerepelt, s győzött 2–0-ra, köszönhetően a fiatal Carles Pérez duplájának. Az első gólnál a 21 éves futballista a bal oldalról indult befelé, szépen kényszerítőzött Malcommal, majd higgadtan gurította el a labdát a kapus lábai között(0–1).


A második találatnál a tizenhatoson belül kapta meg a labdát, tolt rajta egyet, majd védhetetlen lövést eresztett meg a bal alsó sarokba, a labda a kapufáról pattant a kapuba(0–2).

 

Ernesto Valverde pályára küldte mind a két új igazolását, Antoine Griezmann az első félidőben, Frenkie de Jong a második játékrészben kapott lehetőséget. Nem játszott Gerard Piqué, valamint Lionel Messi, aki ugyan visszatért Barcelonába, ám továbbra is nyári pihenését tölti családjával. Luis Suárez is a katalán fővárosban tartózkodik, tegnap már egyéni edzésen vett részt.

A Vissel Kobe együttesében pályán volt több korábbi Barca-játékos is: Iniesta és David Villa egy félidőt kapott, Sergi Sampert a 82. percben cserélték le.

A Barca következő mérkőzése jövő vasárnap lesz az Arsenal ellen a Camp Nouban, a Joan Gamper-kupa keretein belül.

Raheem Sterling és Kevin De Bruyne ismét kulcsszerepet vállalt a Manchester City győzelmében (Fotó: AFP)
Raheem Sterling és Kevin De Bruyne ismét kulcsszerepet vállalt a Manchester City győzelmében (Fotó: AFP)

 

Jokohama F. Marinos–Manchester City 1–2

A Manchester City nagyon erős kezdővel állt fel a japán együttes ellen, hiszen a Bravo – Walker, Stones, Laporte, Zincsenko – De Bruyne, Rodri, D. Silva – B. Silva, Sterling, L. Sané összeállításban lépett pályára az angol bajnok. A kezdőcsapatból csupán a brazil kapus Ederson, valamint az argentin gólvágó Sergio Agüero maradt ki – ők tovább kaptak pihenőt a Copa América után.

Pep Guardiola csapata hamar magához vette a kezdeményezést, a 18. percben pedig meg is szerezte a vezetést a City: Bernardo Silva passzolt Kevin De Bruynének, aki egy lövő csel után ballal a léc alá zúdította a labdát, a kapusnak esélye sem volt. A Jokohamának csupán 5 perc kellett, és máris kiegyenlítette az állást Endo Keita révén. A manchesteriek azonban még az első félidő vége előtt visszaállították az egy gólos különbséget, miután De Bruyne kiugratta Raheem Sterlinget, aki egy az egyben kilőtte a jobb alsót.

Sokáig úgy tűnt, hogy már nem születik gól a második félidőben, a 92. percben azonban ismét beköszöntek az angolok: a csereként beállt Lukas Nmecha volt eredményes egy jobb oldali beadás után – ezzel kialakult a végeredmény, a Manchester City 3–1-re legyőzte a Jokohama F. Marinost.

A Manchester City góljai:


 

Az Inter egy kései góllal egyenlített, majd büntetőkkel legyőzte a PSG-t (Fotó: Twitter/Inter)
Az Inter egy kései góllal egyenlített, majd büntetőkkel legyőzte a PSG-t (Fotó: Twitter/Inter)

 

Paris Saint-Germain–Internazionale 1–1 – tizenegyesekkel: 5–6

A PSG és az Inter felkészülési meccsét mind a két csapat komolyan vette. Tomas Tuchel kezdőcsapatából a brazil játékosok ugyan hiányoztak – Thiago Silva és Neymar sem állt a német vezetőedző rendelkezésére – ennek ellenére is komoly nevek alkották a párizsiak kezdő tizenegyét. Az új igazolások is játszottak, hiszen Ander Herrera, Abdou Diallo, valamint Pablo Sarabia is a pályán volt.

Az Inter keretében ezúttal sem volt megtalálható Mauro Icardi, aki júliusban otthagyta az olasz csapat edzőtáborát. Csereként viszont beállt Atlético Madridtól szerződtetett középhátvéd Diego Godín.

A barátságos meccsen a francia bajnok szerzett vezetést: a 41. percben Pablo Sarabia szabadrúgása után Thilo Kehrer juttatta a labdát a kapuba, Handanovic nem tudta időben lereagálni a történéseket.

Ezzel a góllal egészen a 95. percig vezettek a párizsiak, a ráadás utolsó percében azonban a csereként beállt Samuele Longo a tizenhatoson belül találta magát, majd pontosan helyezett a kapu bal oldalába, Areola már nem ért le a lapos lövésre.

Az egyenlítő gól után jöhetett a tizenegyespárbaj, amelyet végül az Inter 6–5-re megnyert, így Conte csapata örülhetett a találkozó végén.

A mérkőzés góljai:


 

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Vissel Kobe (japán)–FC Barcelona (spanyol) 0–2
Kobe,
Noevir Stadium Kobe
FC Barcelona:
1. félidő: Ter Stegen – N. Semedo, R. Araújo, Lenglet, Jordi Alba – Rakitic, Busquets, Riqui Puig – Rafinha, Griezmann, Álex Collado. 2. félidő: Neto – Monchu, Todibo, Umtiti, Jaume – F. de Jong, Sergi Roberto, Alená – O. Dembélé, Malcom, Carles Pérez
Gólszerző: Carles Pérez (59., 86.)

Jokohama F. Marinos (japán)–Manchester City (angol) 1–3
Jokohama, International Stadium Yokohama
Manchester City:
Bravo – Walker (Danilo 74.), Stones, Laporte, Zincsenko (Angelino 75.) – De Bruyne (Nmecha 75.), Rodri, D. Silva (Gündogan 61.) – B. Silva (Poveda 82.), Sterling (Bernabé 82.), L. Sané (Foden 60.)
Gól: Endo (23.), ill. De Bruyne (18.), Sterling (40.), Nmecha (92.)

PSG (francia)–Inter (olasz) 1–1 – tizenegyesekkel: 5–6
Makaó, Macau Stadium
PSG: Areola – Kehrer (Bakker 78.), Diallo, Kurzawa (Zagre 78.) – Meunier (N'Soki 80.), Verratti (Kouassi 78.), A. Herrera (Aouchiche 78.), Bernat (Arday 78.) – Sarabia (Jesé 77.), Mbappé (Cavani 76.), Draxler (Soh 78.)
Inter: Handanovic – Skriniar (Pirola 83.), De Vrij (Godín 76.), Bastoni (Longo 65.) – Dalbert (Ranocchia 70.), Sensi (Gagliardini 66.), Brozovic (Borja Valero 66.), Barella (Joao Mário 83.), D'Ambrosio (Agoumé 91.) – Esposito (Candreva 70.), Perisic (Colidio 84.)
Gól: Kehrer (41.), ill. Longo (95.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik