Fehéroroszország: „Nincs rá okunk, hogy leállítsuk a bajnokságot”

Vágólapra másolva!
2020.04.04. 09:47
Szergej Zsargyeckij, a Fehérorosz Labdarúgó-szövetség főtitkára úgy véli, a szervezetnek jelenleg nincs oka rá, hogy felfüggessze a bajnokságot.

 

A koronavírus-járvány következtében Európában már csak egy ország„áll”: ez a fehérorosz Visejsaja Liga (vagy oroszul Viszsaja Liga, azaz legfelső osztály – a szerk.), amely nem csupán fut, hanem ennek tetejében az összecsapásokat nézők előtt is játszhatják a csapatok! A beloruszoknak pénzügyileg megéri a döntés, külföldi sajtóhírek szerint ugyanis élő sportesemények hiányában egyre több csatorna vásárolja meg a bajnokságuk közvetítési jogait.

Szergej Zsargyeckij, a Fehérorosz Labdarúgó-szövetség főtitkára pedig úgy véli, nincs is okuk arra, hogy felfüggesszék a futballt.

„Jelenleg semmi sem indokolja, hogy befejezzük a játékot– vélekedett az ESPN-nek Zsargyeckij, hozzátéve, hogy csak a labdarúgó-bajnokság folytatódik, az egyéb sport-, kulturális és tudományos eseményeket felfüggesztette a kormány.– Naponta felülvizsgáljuk a helyzetet, bízunk az egészségügyi rendszerünkben, és pillanatnyilag nincs okunk rá, hogy leálljon a liga.”

„Megértjük, hogy egyes országokban súlyos a helyzet, de mi konzultáltunk a hatóságainkkal, és úgy döntöttünk, a bajnokság egyelőre mehet tovább. Fehéroroszországban a helyzet nem annyira kritikus, hogy ne folytatódhasson a futball, ráadásul ez jót tesz a kiírás népszerűségének is, számos csatornát érdeklik a közvetítési jogok, már most is rengeteg adó sugározza az élvonalunk küzdelmeit, bár nem ez a megfelelő idő, hogy gazdasági szempontból nézzük a dolgokat.”

Szombati fejlemény, hogy a Fehérorosz Labdarúgó-szövetség – a Sport és Idegenforgalmi Minisztérium ajánlásai alapján – felfüggesztette az utánpótlás-bajnokságokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik