Fehéroroszország: Itt senkit sem érdekel a koronavírus, hihetetlen – Hleb

Vágólapra másolva!
2020.03.23. 11:02
null
Hleb (balra) nem érti a fehérorosz kormány koronavírushoz való hozzáállását (Fotó: AFP, archív)
Mindenhol szünetel már Európában az élvonalbeli labdarúgás a koronavírus-járvány miatt, kivéve Fehéroroszországban, ahol az elmúlt hét második felében lejátszották a 2020-as bajnokság 1. fordulójának mérkőzéseit. Aljakszandr Hleb, az Arsenal és az FC Barcelona korábbi játékosa nem érti, hogy hazájában miért nem veszik komolyan a világjárványt.

 

„Fehéroroszországban senkit sem érdekel a koronavírus. Hihetetlen. Lehet, hogy beletelik még egy-két hétbe, mire nálunk is megáll az élet. Talán az elnökünk kivár, hogy lássa, hogyan változik a járványügyi helyzet” – idézi Hlebet a Sun brit bulvárlap.

„Itt is mindenki tudja, hogy mi történik Olaszországban és Spanyolországban. Nem néz ki jól. A mi országunkban a közigazgatásban dolgozó emberek mégis azt gondolják, hogy a helyzet nem annyira súlyos, mint ahogy az a hírekben hallható, és erről még nagyon sok fiatal így vélekedik. Én otthon maradok a családommal, de amikor kilépek az utcára, azt látom, hogy az éttermek még mindig tömve vannak” – tette hozzá a 80-szoros fehérorosz válogatott labdarúgó, aki hivatalosan idén márciusban jelentette be a visszavonulását.

Hleb pályafutása során három évet töltött el az Arsenalnál, majd 2008 és 2012 között az FC Barcelona alkalmazásában állt, igaz, a katalán klub ez idő alatt háromszor is kölcsönadta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik