Ezúttal elmaradt a mali feltámadás

Vágólapra másolva!
2010.01.14. 18:58
null
Ziani vezérletével győzött Algéria (Fotó: Action Images - archív)
Az Angolában zajló Afrikai Nemzetek Kupáján az A-csoportban szereplő algériai válogatott Rafik Halliche góljával 1–0-ra legyőzte Malit, és ezzel elmozdult a kvartett utolsó helyéről.

MALI–ALGÉRIA

Az A-csoport utolsó helyén álló Algéria, és a holtversenyben a második pozícióban „állomásozó" Mali mérkőzésével kezdődött meg az Afrikai Nemzetek Kupája csoportkörének 2. fordulója.

Az első körben Malawi ellen leszereplő algériai csapat már a mérkőzés elején egyértelművé tette, hogy szerezné megszerezni első pontjait a tornán: a 6. percben Karim Ziani próbálkozását követően a lécről pattant ki a labda – igaz, a Wolfsburg középpályása nem lőni, hanem beadni akart.

A 27 éves játékos az első fél óra végén távolról is veszélyeztetett, és csapata vezető góljában is nagy szerepet vállalt: ő végezte el azt a szabadrúgást a 43. percben, amelyet követően Rafik Halliche a mali kapuba fejelt.

A bal oldalról elvégzett pontrúgásnál egyébként sem a mali védelem, sem a kapus, Drissa Diakite nem állt a helyzet magaslatán, így a Nacional középhátvédje zavartalanul fejelhetett a hálóba, megszerezve ezzel első válogatottbeli találatát.

HALLICHE GYŐZTES TALÁLATA
  
  

 

A gól előtt egyébként Mali játszott enyhe mezőnyfölényben, azonban szinte semmilyen veszélyt nem jelentett Faouzi Chaouchi kapujára. A fordulás után (ezt orvosolandó) érkezett a mali válogatott legveszélyesebb támadója, Fréderick Kanouté, tehát nem nyugodhattak meg az algériaiak... Pláne annak ismeretében, hogy Mali első meccsén bő negyedóra alatt négygólos hátrányt dolgozott le a házigazda Angola ellen.

Ezúttal azonban az egygólos hátrány is soknak bizonyult, így a világbajnoki résztvevő Algéria 1–0-s győzelmet aratott, és elmozdult a kvartett utolsó helyéről. A tornán ma még egy mérkőzést rendeznek, a házigazda Angola a forduló előtt a csoportot vezető Malawi ellen lép pályára.

ANGOLA–MALAWI

Azt követően, hogy Angola az első fordulóban négygólos előnyt tékozolt el Mali ellen az utolsó negyedórában, az idei Afrikai Nemzetek Kupájának otthont adó ország futballszerelő lakosai egy emberként vártak arra, hogy megszülessen a válogatott első győzelme.

Az ellenfél a mérkőzés előtt a csoport első helyén álló Malawi csapat volt, amely az első félidőben szinte minden erejével a védekezésre koncentrált. A házigazdák mezőnyfölényben játszottak, azonban minden lehetőségüket elpuskázták, így gól nélkül ért véget az első játékrész.

A fordulás után szűk tíz perc alatt eldőlt a mérkőzés, mivel a hazai csatárok megtalálták azokat a bizonyos góllövő cipőket. Elsőként Flávio iratkozott fel a gólszerzők közé, a szaúdi al-Sabab csatára a 48. percben fejelt a malawi kapuba, egy bal oldalról érkező beadást követően.

Annak, aki azt hitte, hogy Malawi ezt követően magára talál, csalódnia kellett, ugyanis egy gyermeteg védelmi hiba megpecsételte a forduló előtt még csoportelső együttes sorsát: Manucho a tizenhatos vonalánál szerzett labdát, amelyet pár pillanat múlva el is helyezett Swadic Sanudi kapujában. Flávio a harmadik, Manucho a második gólját szerezte a tornán.

Az angolai szurkolóknak ezúttal a mérkőzés végén is volt miért örülniük (Fotó: Reuters)
Az angolai szurkolóknak ezúttal a mérkőzés végén is volt miért örülniük (Fotó: Reuters)

A hazaiak örömét némiképp beárnyékolta, hogy a meccs végéhez közeledve több játékosuk is sérülést szenvedett, és ez még visszaüthet az utolsó fordulóban esedékes Algéria elleni találkozón. A Malawi elleni győzelem azonban teljesen megérdemeltnek nevezhető, ugyanis a „Lángok" becenévre hallgató malawi csapat ezúttal takaréklángon égett.

 ANGOLA-MALAWI 2-0
 
  

 

 AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Mali–Algéria 0–1 (Halliche 43.)
Angola–Malawi 2–0 (Flávio 48., Manucho 54.)
 AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Angola 2 1 1 6–4 4
2. Malawi 2 1 1 3–2 3
3. Algéria 2 1 1 1–3 3
4. Mali 2 1 1 4–5 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik