Áttáncolt Lippi Evergrandéjén a Bayern München

Vágólapra másolva!
2013.12.17. 20:25
null
Mario Mandzukic a földön, a labda a hálóban (Fotó: Reuters)
Kedd este a Bayern München is bemutatkozott a klubvilágbajnokságon, Josep Guardiola csapata a Marcello Lippi vezette kínai Kuangcsou Evergrandéval csapott össze az elődöntőben, és fölényes, magabiztos győzelmet  aratott.

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, MAROKKÓ
ELŐDÖNTŐ

Kuangcsou Evergrande (kínai)–Bayern München (német) 0–3 (Ribéry 40., Mandzukic 44., Götze 47.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

Ahogyan azt várhattuk, a Marcello Lippi vezette kínai Kuangcsou Evergrande nem rohanta le a Bajnokok Ligája-címvédőt, de arra azért kevesen gondoltak, hogy az olasz maestro öt védővel és három védekező középpályással operáló bunkerfutballal próbálja meg átvészelni az első percek izgalmait a Bayern München ellen. Az azért meglepő volt kissé, hogy a németek egy idő után ívelgetni kezdtek, és olyan gyengécske hatásfokkal, hogy a 11. percben egyszer csak azt vettük észre, hogy a kínaiak egyenesen támadásra ragadtatták magukat!

Ennek szöglet lett a vége, és mi tagadás, viharos rohamokat később sem láthattunk az ázsiaiaktól, már csak azért sem, mert Thiago Álcantara a jobb oldali kapufa, Toni Kross pedig a léc megdöngetésével jelezte a két fél közötti értékbeli különbséget. Amely a félidő végére gólokban is materializálódott: előbb Franck Ribéry használt ki egy hatalmas védelmi hibát (0–1), majd Mario Mandzukic fejelte előrevetődve a kapuba Thiago Álcantara remekbe szabott beadását (0–2).

Nem csökkent a szünet után sem a Bayern lendülete, alig kezdődött el a második félidő, amikor Mario Götze megszerezte első 16-oson kívülről szerzett gólját új csapatában (0–3), lehűtve ezzel a leglelkesebb Evergrande-fanokat is.

Továbbra sem csökkent a nyomás a „kínai falon", Ribéry lécet, Götze kapufát lőtt, majd pár, az ötösön megállított kuangcsui attak után előbb Götze, majd a csereként beállt Xherdan Shaqiri lövése tévesztett célt centiméterekkel.

A hajrában Götze lövése és Ceng Cseng védése után táncolt még egy picit a labda a lécen, mint ahogyan a Bayern München is áttáncolt ma Ázsia-bajnok kínai ellenfelén.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik