Európa egyik legszebb stadionját adták át Doneckben

Vágólapra másolva!
2009.08.31. 14:02
Címkék
Megnyitotta kapuit a Sahtar Doneck új, 50 ezer férőhelyes, szupermodern stadionja, a Donbasz Aréna. A Sahtart pénzelő mágnás, Rinat Ahmetov pénzt nem kímélve alakíttatta ki az új stadiont, amely a 2012-es Európa-bajnokság egyik helyszíne lesz.

Európa egyik legszebb arénáját építették fel Doneckben (Fotó: donbass-arena.com)
Európa egyik legszebb arénáját építették fel Doneckben (Fotó: donbass-arena.com)
Az arénát mindössze három év alatt húzták fel, kialakítása a legmodernebbek között van egész Európában. A legszebb látványelem a külső, 24 ezer négyzetméteres üvegfal, amelyet éjszaka ki lehet világítani. A Donbasz Arénában üzlethelyiségek, éttermek és szórakozóhelyek is helyet kaptak.

Műszaki szempontból a legérdekesebb a stadion infravörös fűtése, melynek köszönhetően még a legnagyobb hidegben is fel lehet fűteni az arénát 14 fokra. A sajtópáholy ezer újságírót fogadhat be.

„Öt éve ott voltam, amikor Rinat Ahmetov elhatározta, felépíti Európa legszebb stadionját, és ez az álom most megvalósult. Elképesztő látvány az aréna, minden Sahtar-dolgozó és drukker büszke lehet rá" – mondta az UEFA hivatalos honlapjának az ukrán csapat trénere, Mircea Lucescu.

A mintegy 400 millió dolláros befektetéssel elkészült stadion megnyitójára 45 ezer néző látogatott ki.

„Remélem, elégedettek a szurkolóink, mert akkor én is boldogan mehetek haza. Az aréna a régióról kapta a nevét, hiszen a környék lakóinak tiszteletére építettük, szeretném, ha büszkék lennének rá" – nyilatkozta Rinat Ahmetov.




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik