Eurofutball: tizedszer kupagyőztes az FC Zürich

Vágólapra másolva!
2018.05.27. 20:17
Újonc kupagyőztest avattak Luxemburgban, míg Svájcban gyakorlott trófeaemelgető klubot ünnepelhettek. Koszovóban tizenegyesekkel dőlt el a finálé. Gibraltáron címvédést hozott az idei kupasorozat. Albániában első kupagyőzelmét aratta a Skënderbeu.

Vasárnap az FC Zürich 2–1-re legyőzte a Young Boyst a Svájci Kupa döntőjében, ezzel fennállása során 10. alkalommal hódította el a trófeát. Az FCZ Marco Frey góljával hamar vezetést szerzett, aztán a második félidőben előbb Sangoné Sarr kapta meg második sárga lapját, majd Antonio Marchesano növelte emberhátrányból csapata előnyét, Miralem Szulejmanitól már csak a szépítésre futotta a vendégektől.

SVÁJCI KUPA, DÖNTŐ, BERN
FC Zürich
–Young Boys 2–1
Kupagyőztes: az FC Zürich

Koszovóban a Pristhina 11-esekkel nyerte meg a kupa döntőjét, amelyben a Vellaznimi ellen mérkőzött, és 120 perc játék után 1–1 állt az eredményjelzőn. Győzelmével a Pristina hatodik alkalommal mondhatja magát Koszovói Kupa-győztesnek.

KOSZOVÓI KUPA, DÖNTŐ, MITROVICË
Prishtina
–Vëllaznimi 1–1 – 11-esekkel 5–4
Kupagyőztes: a Prishtina

A Luxemburgi Kupa mostani kiírását 11-esek után a Racing FC nyerte meg – fennállása során először. A Hostert FC elleni döntőben a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem született gól. A Racing a találkozó 72 percétől szimpla, a 82. perctől pedig kettős emberhátrányban volt.

LUXEMBURGI KUPA, DÖNTŐ, LUXEMBOURG
Hostert–Racing 0–0 – 11-esekkel 3–4
Kupagyőztes: a Racing

A Gibraltári Kupa fináléjában a címvédő Europa FC 2–1-re legyőzte az először a döntőben szereplő Mons Calpe-t, és fennállása során hetedik alkalommal hódította el a trófeát.

GIBRALTÁRI KUPA (ROCK CUP), DÖNTŐ
Europa
–Mons Calpe 2–1
Kupagyőztes:
az Europa

Albániában első alkalommal győzött a korábbi öt kupadöntőjét rendre elbukó KF Skënderbeu. A döntőben ezúttal a KF Laci volt az ellenfél, a mérkőzésen Sabien Lilaj 67. percben gólra váltott büntetője után 1–0-ra nyert a korcëi csapat.

ALBÁN KUPA, DÖNTŐ, ELBASAN
Skënderbeu
–Laci 1–0
Kupagyőztes: a Skënderbeu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik