MTI 2020.03.31 18:46 Frissítve: 2020.03.31 19:06

Eurofutball: Rummenigge úgy véli, még tíz évig nem lesz szuperliga

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München klubelnöke kizárta annak a lehetőségét, hogy tíz éven belül elinduljon a legjobb európai labdarúgócsapatokat felvonultató szuperliga.

 

A 64 éves sportvezető – aki játékosként kétszeres aranylabdás és 95-szörös nyugatnémet válogatott volt – a Frankfurter Allgemeine Zeitung lapnak adott nyilatkozatában kifejtette: a koronavírus-járvány olyan gazdasági válságot eredményezett a futballban, hogy a szuperliga elindítása most lekerült a napirendről.

„Az ilyen jellegű tervek megvalósítását abszurddá tette a válság. Annak az ötletnek amúgy is csak egyetlen célja lett volna: még több pénzt keresni” – mondta Rummenigge.

Az elmúlt években rendre visszatérő téma volt az európai topklubok között, hogy a Bajnokok Ligája alternatívájaként az ő részvételükkel egy bajnoki rendszert dolgoznak ki. Így annak bevételeiről ők dönthetnének, nem az európai szövetség (UEFA).

„Azt tanácsolom, hogy az ilyen típusú kérdésekkel majd akkor foglalkozzunk, ha leküzdöttük a mostani válságot. Abban viszont egészen biztos vagyok, hogy a következő tíz évben nem lesz szuperliga” – nyilatkozta Rummenigge.

Hozzátette: támogatja a jelenlegi európai modell életben tartását, vagyis azt, hogy a hazai bajnokságokból lehet kvalifikációt szerezni az európai kupasorozatokba.

„Talán ez a mostani krízishelyzet kiprovokálja tőlünk, a kluboktól azt, hogy ne hajszoljuk a pénzt olyan nagy lendülettel, ahogyan eddig. De mindenekelőtt azt szeretném, ha be tudnánk fejezni az idényt” – mondta.

2020.06.06 00:05:35

Minden más foci SZ. M.

2020.06.05 20:54:22

Minden más foci THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A szlovák államtól nagyobb szerepvállalást vár el.

2020.06.05 14:48:37

Minden más foci TŐKE JÁNOS (Újvidék)

A TSC szinte biztosan nem zár a negyedik helynél hátrébb, így jó eséllyel indulhat az El-selejtezőben.

2020.05.24 21:02:39

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

MAJDNEM-TRANSZFEREK. Guardiola a tükre miatt mondott nemet a Wigannek és a Man. Citynek. Vincze Ottó pénzfeldobással döntött.