Eurofutball: Rummenigge úgy véli, még tíz évig nem lesz szuperliga

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.03.31. 18:46
Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München klubelnöke kizárta annak a lehetőségét, hogy tíz éven belül elinduljon a legjobb európai labdarúgócsapatokat felvonultató szuperliga.

A 64 éves sportvezető – aki játékosként kétszeres aranylabdás és 95-szörös nyugatnémet válogatott volt – a Frankfurter Allgemeine Zeitung lapnak adott nyilatkozatában kifejtette: a koronavírus-járvány olyan gazdasági válságot eredményezett a futballban, hogy a szuperliga elindítása most lekerült a napirendről.

„Az ilyen jellegű tervek megvalósítását abszurddá tette a válság. Annak az ötletnek amúgy is csak egyetlen célja lett volna: még több pénzt keresni” – mondta Rummenigge.

Az elmúlt években rendre visszatérő téma volt az európai topklubok között, hogy a Bajnokok Ligája alternatívájaként az ő részvételükkel egy bajnoki rendszert dolgoznak ki. Így annak bevételeiről ők dönthetnének, nem az európai szövetség (UEFA).

„Azt tanácsolom, hogy az ilyen típusú kérdésekkel majd akkor foglalkozzunk, ha leküzdöttük a mostani válságot. Abban viszont egészen biztos vagyok, hogy a következő tíz évben nem lesz szuperliga” – nyilatkozta Rummenigge.

Hozzátette: támogatja a jelenlegi európai modell életben tartását, vagyis azt, hogy a hazai bajnokságokból lehet kvalifikációt szerezni az európai kupasorozatokba.

„Talán ez a mostani krízishelyzet kiprovokálja tőlünk, a kluboktól azt, hogy ne hajszoljuk a pénzt olyan nagy lendülettel, ahogyan eddig. De mindenekelőtt azt szeretném, ha be tudnánk fejezni az idényt” – mondta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik