MTI/NSO 2018.04.30 07:55 Frissítve: 2018.04.30 09:57

Eurofutball: megvan a 28. bajnoki cím, ünnep a sztrádán

A spanyol Barcelona, a skót Celtic és a svájci Young Boys mellett további három labdarúgócsapat ünnepelt országos bajnoki címet Európában a hétvégén: a szerb Crvena zvezda, a bolgár Ludogorec és az északír Crusaders.

A Crvena zvezda játékosai leszálltak buszukról egy közös ünneplésre (Fotó: CZ Twitter)

 

SZERBIA. Története 28. bajnoki címét nyerte vasárnap a Crvena zvezda. A belgrádi együttes sikere három fordulóval a bajnokság vége előtt biztossá vált, ugyanis vasárnap 2–0-ra győzött a Napredak otthonában, a címvédő és jelenleg második Partizan viszont 2–1-re kikapott az újvidéki Vojvodina vendégeként. A Crvena zvezda negyedszer lett bajnok Szerbiában, korábban a szerb-montenegrói élvonalban ötször, a jugoszláv bajnokságban 19 alkalommal végzett az élen.

 
EURÓPAI BAJNOKCSAPATOK ÉS KUPAGYŐZTESEK 2017–2018

A krusevaci meccs lefújása után a szurkolók a pályára tódultak, és együtt ünnepeltek a játékosokkal, akik aztán hazafelé – mint a képen is látható –, Belgrádtól mintegy 45 km-re az autópályán leszálltak a buszról, hogy folytassák a közös ünneplést az őket kísérő drukkerekkel.

„Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, a szurkolóinkra és a szakmai stáb tagjaira. Most itt az ideje, hogy élvezzük remek teljesítményünk eredményét. Sok mindenen keresztülmentünk ebben a szezonban, de megpróbáljuk felrakni a habot a tortára, és megnyerni a hátralévő három meccsünket is” – nyilatkozta Vladan Milojevics vezetőedző.

BULGÁRIA. A Ludogorec sorozatban hetedik alkalommal nyerte meg a bolgár bajnokságot. A kevesebb mint 35 ezer lakosú Razgrad város csapata – amelyben csak légiósok léptek pályára – pénteken 3–0-ra győzött az FK Vereja otthonában, a tabellán második CSZKA Szófia viszont vasárnap 2–1-re kikapott a Botev Plovdiv vendégeként, így négy fordulóval a vége előtt 13 pontra nőtt a címvédő előnye.

A Ludogorec november óta veretlen, sőt sorozatban a 14. bajnoki mérkőzését nyerte meg, ami klubrekordnak számít. A csapat 2011-ben jutott fel az élvonalba, és azóta mindegyik szezonban bajnok lett.

Hét bajnoki elsőségét hat különböző edzővel érte el az együttes, és közülük a jelenlegi, Dimitar Dimitrov az első bolgár tréner.

ÉSZAK-ÍRORSZÁG. A Crusaders és a Coleraine azonos pontszámmal várta a szombaton megrendezett utolsó fordulót: a Coleraine csak 0–0-t játszott a Glenavon otthonában, a Crusaders idegenben 2–1-re legyőzte a Ballymena Unitedet, így utóbbié lett a bajnoki serleg. A 2016 után újra a csúcsra kapaszkodó belfasti csapat a hetedik bajnoki címét ünnepli, ezzel negyedik az északír örökranglistán.

Mindhárom csapat a selejtező első körében kapcsolódik be a Bajnokok Ligája 2018–2019-es küzdelmeibe – ott, ahol a leendő magyar bajnok.

2019.06.23 23:05:11

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Valahogy a futballba »öltem« a dühömet.

2019.06.23 23:01:04

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ezzel el is érkeztünk témánk egyik alapkérdéséhez: a nemzetközi sportelit mai normái mit tekintenek sikkasztásnak? Hol a határ, és mennyire éles a korrupció és a lobbitevékenység között?

2019.06.22 22:38:24

Minden más foci MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Most a kígyó a saját farkába harapott.

2019.06.21 22:49:10

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Debrecenben tizenötödik alkalommal rendezték meg a Buzánszky Jenőről elnevezett labdarúgó Egyetem-kupát, amely Magyarország legnagyobb felsőoktatási tornájává nőtte ki magát.

2019.06.21 12:32:57

Minden más foci ILKU MIKLÓS

Mindössze az, hogy valamennyien a zeneiparban találták meg számításaikat a futball mellett/helyett.