Eurofutball: az Ajax két perc alatt lerendezte a kupadöntőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.05. 19:57
null
Daley Blind szerezte meg a mérkőzés első gólját (Fotó: AFP)
Az Ajax nyerte meg a labdarúgó Holland Kupát, mivel a döntőben 4–0-ra kiütötte a Willem II-t. Az amszterdami gárda 2010 óta először, összességében 19. alkalommal lett kupagyőztes, amivel fölényesen vezeti az örökrangsort a Feyenoord (13) és a PSV (9) előtt.

 

A Willem II a 38. percig tartotta magát a fináléban, akkor azonban előbb Dusan Tadics beadását követően Daley Blind fejese, majd 110 másodperccel később Hakim Zijes passzából Klaas-Jan Huntelaar lapos lövése után kétgólos előnyre tett szert az Ajax (0–2).

A 67. percben egy sakk-mattig vitt játék végén Donny van de Beek passzából Huntelaar újabb gólt szerzett, a végeredményt pedig Rasmus Nissen Kristensen állította be távoli lövésével (0–4).

Az Ajax ezzel megszerezte idénybeli első trófeáját, ám hamarosan akár újabbakkal bővülhet a vitrin, tekintve, hogy a bajnokságban két fordulóval a vége előtt a PSV-vel azonos pontszámmal, de tízzel jobb gólkülönbséggel áll az élen, továbbá még a BL-ben is versenyben van a gárda, sőt az elődöntő első felvonásán 1–0-ra nyert a Tottenham otthonában.

HOLLAND KUPA
DÖNTŐ
Ajax
Willem II 40 (Blind 38., Huntelaar 39., 67., Nissen Kristensen 76.)

AFC Ajax

THE CUP IS OURS! #wilaja


 

A The New Saints nyerte meg a labdarúgó Walesi Kupát, mivel a fináléban 3–0-ra legyőzte a Connah's Quayt. A TNS története során hetedszer lett kupagyőztes – érdekesség, hogy a walesi örökranglista első három helyezettje, a Wrexham (23), a Cardiff City (22) és a Swansea City (10) már mind az angol ligákban szerepel.

Az északíreknél a Crusaders simán felülmúlta a másodosztályú Ballinamallard Unitedet szombaton, így negyedszer lett kupagyőztes.

WALESI KUPA
DÖNTŐ
The New Saints
Connah's Quay 30 (Draper 7., Brobbel 33., 62.)

ÉSZAKÍR KUPA
DÖNTŐ
Crusaders–Ballinamallard United (II.) 3–0
(J. Owens 6., Lowry 47., Clarke 53.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik